< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: A Szegedi Villanegra avagy a nyugdijas Pityke r. kalandjai

| Mobile | RSS

A Szegedi Villanegra avagy a nyugdijas Pityke r. kalandjai

Egy mesés környezetben találtam magam a Golden Bisztróban. Találkozót beszéltem meg egy gyerekkori barátommal a nyugdijas r. Pityke örmesterrel. – SzabóTibor-

Mindenki szereti, megnevetteti az embereket, segit Sebők Ferenc tulajdonosnak, s természetesen Golden Ildinek( Pintér Ildikó) az üzetvezető asszonynak, aki szeretettel beszél róla, hisz családtagnak tekintik Pityke örmestert.
Nehéz körülmények között nevelkedet, hisz édesanyja a szülés közben meghalt, az apjuk napi 12 órát dolgozott hogy felnevelje a két gyermekét. Bátyja Laci cipelte az öccsét az óvodában , s a szomszédok is támogatták a családot.

Mikor cseperedett elhatározta, segiteni fog az embereknek, a gyerekeket támogatni fogja a szegény családokkal együtt. Nehezen teltek a gyermekkori álmok. Avvak kelt feküdt RENDŐR LESZEK.

GYERMEKKORI ÁLMOK HARAGSZANAK RÁM, SZÁMON KÉRIK HOGY BELŐLEM SEMMI SEM LETT, GYERMEKKORI ÁLMOK ELJÁRNAK HOZZÁM, GUNYOLÓDVA BIRÁLJÁK AZ ÉLETEMET…

Mikor eljött az idő, felkereste dr.Szőke Pétert a Szegedi Rendőrkapitányság vezetőjét s jelentkezett járőrnek. Maga is meglepődött: – felvették. 1980-tól-1995- ig szolgálta a hazát! 15 évet dolgozott tisztességesen- becsületesen.

Az állampolgárok érdekeit képviselte. Szegeden mindenki szerette, – Pityke őrmestert, talán még a törvénysértők is!

Boldogan és büszkén “dicsekedett”, hogy barátja volt Kumbor Tibor alezredes. Jelenleg a Golden sörözőben – Villanegrában- biztonsági őrszolgálatot lát el. Elégedet az életével.

Sebők Ferenc a családja tagjának tekinti! Egy megbizható, tisztességes ember, majd igy folytatja: -gyerekkora óta ismeri, sokat tartozkodott a szüleinél, akik támogatták a csonka családot is.

Nagyon becsületes, közölte a Golden Ildi, Ferenc neje! Feri vállalkozásában dolgozott a Vidámparkban, leszerelése után. A vendégek elégedettek voltak a munkájával. A többséget nyugodt hangal is letudta szerelni.

Meg kell emlitenem, nem rég szervezték a tulajdonosok a kakasfőző versenyt. 15 merész ember jelentkezett a viadalra. A legjobb tudomásom szerint – sugták a résztvevők- a zsűri tagjai nem tudtak eldönteni az izvilág harmoniájában- hogy kinyerje meg a versenyt ezért két első helyet osztottak ki! Golden Ildi – Szabó Tibor a Pityke őrmester vehette át az oklevelet!

A Golden söröző szivesen rendez sporteseményeket.

A mai napon asztaltenisz – pinpong- versenytől volt hangos a söröző. A birónőnek Golden Ildit választották. Többszőr rá kellett szólni a versenyzőkre… a terem hátsó részében billiárt verseny folyt. A nyertesek oklevelet kapnak.

Kérdeztem Ildi asszonyt hány éve működik a söröző. Mosolygott, majd igy folytatta, 35 éve! A Golden presso 4 éve van jelen.

-Megkérdeztem: -sportolt -e s ha igen, akkor mit!

Szemembe nézett, mosolygott: – kézilabda valamint pinpongoztam. Van egy Városi első helyem. A volán kézilabda csapattal nyertünk bajnokságot… továbbiakban a megyei II osztályban ezüstérmesek lettünk!

A vendégeknek bográcsos étel választékokkal kedveskedünk! A zenéről is gondoskodunk, zenés estékkel, farsangi bálokkal is meglepetéseket szerzünk a vendégeiknek.

Köszönöm a beszélgetést

2020,október 10

oil

Leave a Reply 176 megnézve, 1 alkalommal mai nap |