| Mobile | RSS

Bréking! – Kiszivárgott egy kormányzati koronavíus előrejelzés

2020. 10. 14.

Az október elején látott 18-19 ezres aktív fertőzöttszám egy hónap alatt megduplázódhat – derül ki egy kormányzati munkaanyagból.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértői által október elején készített járványgörbe becslést ad az aktív esetszámra november elsejéig. Az RTL híradója által kedd este bemutatott anyag szerint

38-40 EZERRE EMELKEDHET A KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT AKTÍV BETEGEK SZÁMA NOVEMBER ELSEJÉRE

Fontos megjegyezni, hogy mivel Magyarország elérte (heti 70 ezer teszteléssel) a tesztkapacitásainak felső korlátját, ezért az aktuális aktív esetszámok már nem tükrözik a valós járványügyi folyamatokat. Érdemes ezért másfajta megközelítést alkalmazni. A halálozások számának emelkedéséből visszabecsült adatok alapján azt sejthetjük, hogy szeptember második felében tovább nőtt a járvány.

Oroszi Beatrix, a Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai projektcsapat tagja a Portfolio-nak adott interjújában hasonlóképp vélekedett, amikor azt mondta, hogy “az állandósuló napi esetszámokból nem szabad levonni azt a téves következtetést, hogy hátradőlhetünk és a vírus reprodukciós rátája (R) 1 körüli, mert ez nem így van”. Továbbá fontos kiemelni, hogy az összes aktív eset csak egy részét tudja felderíteni a járványügy, vagyis valójában még többen lehetnek fertőzöttek, mint ahogy gondoljuk.

Az NNK által Kásler Miklós miniszter részére készített feljegyzés emlékeztet arra, hogy az Operatív Törzs szeptember 28-i ülésén szabta feladatul iránymutatás készítését a járványügyi szabályok betartására a karácsonyi vásárok, valamint az október 23-i és a november elsejei ünnepek vonatkozásában.

Ennek keretében az NNK elkészítette az eljárásrendet és magatartási szabályzatot a karácsonyi vásárok biztonságos lebonyolítása érdekében, az egészségügyi államtitkárságon pedig egy eljárásrend és egy elemzés készült az ünnepekre vonatkozóan.

A dokumentum szerint az előírt intézkedésekkel megtarthatóak a vásárok, azonban

JÁRVÁNYÜGYI ÉRDEKBŐL KERÜLNI KELL – MÉG NYÍLT TÉRBEN IS – A ZSÚFOLTSÁGOT, A NAGY LÉTSZÁMÚ RENDEZVÉNYEK MEGTARTÁSÁT.

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 98 megnézve, 1 alkalommal mai nap |