< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vasvillával kergette a feleségét letartóztatását indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Vasvillával kergette a feleségét letartóztatását indítványozta az ügyészség


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki hónapokon keresztül fenyegette, bántalmazta feleségét, de a zaklatásokból saját testvére sem maradt ki.

A megalapozott gyanú szerint az egyik megyebeli kisfaluban élő férfi körülbelül négy hónapja napi rendszerességgel szidalmazta, becsmérelte feleségét, de többször előfordult az is, hogy 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva megverte őt. Legutóbb 2020. október 10. napján ütötte ököllel a sértettet, majd egy vasvillával meg is kergette, végezetül pedig a vasvilla nyelével többször rá is vert.

Ezen túlmenően a megelőző két hónapban a gyanúsított a közeli tanyában lakó testvérét is napi rendszerrel zaklatási céllal felkereste, majd fenyegette meg azzal, hogy megöli, rágyújtja a házát.

A gyanúsítás szerint a férfi a 2020. október 10-i őrizetbe vételének hajnalán az egyik szomszédos tanyából eltulajdonított egy 15 ezer forint értékű kerékpárt is.

A férfival szemben könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, zaklatás vétsége valamint lopás vétsége miatt indult büntető eljárás.

A járási ügyészség az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését, tekintettel arra is, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, azon túl is különös és többszörös visszaesőnek minősül.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a kényszerintézkedést. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

S z e g e d, 2020. október 14.

  Dr. Kopasz Zsolt   
     főügyész 
Leave a Reply 99 megnézve, 1 alkalommal mai nap |