| Mobile | RSS

Oláh István László főszerkesztő barátomnak/A főszerkesztő levele 20.

Kedves Olvasóm!

Ez egy rendhagyó hírlevél, nem mintha annyira ragaszkodnék én valamilyen gránitszilárdságú szabályossághoz ezen a felületen.

Vasárnap időközi választást tartottak Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókerületében, ahol a fideszes Koncz Zsófia végül kis különbséggel nyert. Ennek a választásnak két tétje volt, egy fontosabb és egy másodlagos. Ezek közül az egyik a Fidesz technikai kétharmadának elvétele – ez volt a kevésbé lényeges, és ez nem sikerült most. Miért mondom ezt? Azért, mert a Fidesz hiába vesztette volna el a választást, a Mi Hazánk nevű könyvdarálós csicskapárt képviselőivel akkor is bármit meg tudott volna szavaztatni, ha ezt a mandátumot elveszik tőle az össefogás erői.

A választás másik tétje az volt, hogy a Fidesz ellenében felálló összefogás képes-e a gyakorlatban működni. Erre a válasz egyértelműen az, hogy igen, képes és fog is. Annak ellenére, hogy milyen hazugságokat terjesztettek a jelöltről és milyen mélyre kellett ásniuk, hogy találjanak tőle néhány vállalhatatlan Facebook-kommentet, a szavazók pontosan értették és meg is tették a dolgukat. A választók átszavazási hajlandósága 94 százalék volt Bíró Lászlóra, vagyis szinte nem volt lemorzsolódás, ha pedig az egyéni mellett országos közös lista is van, az győzelmet jelentene.

Ne feledjük el azt sem, miféle választási rendszert akasztott a nyakunkba Orbán Viktor. Ott vannak például az úgynevezett győzteskompenzációs töredékszavazatok, amikből a mostani vereség 1700-at ad a Fidesznek, összefogás nélkül pedig ez a szám 9000 volt. Azt is láttuk, hogy a pártok bebizonyították, képesek minden ellentétüket félretenni és elkötelezetten dolgozni a közös cél érdekében.

És ne feledjük, miféle eszközöket vetett be Orbán Viktor bűnbandája annak érdekében, hogy megtartsák ezt a mandátumot. Ezzel kapcsolatban több cikket is írtunk, ajánlom figyelmedbe őket.

Mindezek miatt én azt mondom: bár nem nyertünk vasárnap, sikert értünk el. És lenne egy kérésem is ezzel kapcsolatba hozzád, Kedves Olvasóm!

Kérlek, hogy mondd el minél több embernek, hogy nem szabad elkeseredni és nem adhatjuk fel sem a reményt, sem a közös terveket. Nagy dolog van készülőben, hiszen az összefogás képes arra, hogy a saját fegyverét fordítsa Orbán ellen, és a legnagyobb esélyünk a mostani rendszerben akkor lesz, ha teljes összefogással, közös jelöltekkel és egyetlen közös listával szállunk szembe a Fidesz világával.

Kérlek arra is, hogy oszd meg a cikkeinket, mert mi pontosan arról írunk, amit Orbán Viktor legszívesebben eltitkolna!

Kedves Olvasóm!

Ma egy éve volt a választás, amikor 9 év után visszakaptuk a reményt arra, hogy leváltsuk az emberellenes Fidesz-rendszert. Egy éve visszavettük városaink jelentős részét, köztük a nemzet fővárosát. Ezen az ünnepi évfordulón kérlek arra, hogy őrizzük meg együtt a vágyat a szabadságra, a reményt a változásra!

Köszönöm szépen a figyelmedet, hamarosan újra jelentkezem!

Üdvözlettel,

Zentai András főszerkesztő

Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |