< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nem létező örökségre hivatkozva csapta be időskorú szomszédját – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nem létező örökségre hivatkozva csapta be időskorú szomszédját – vádat emelt az ügyészség


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli nővel szemben, aki a szomszédjának okozott közel 3 millió forintos kárt.

A vádirat szerint a vádlott 2019. év elején ismerkedett meg a szomszédjában élő időskorú, életmódja miatt a bűncselekmény felismerésére, elhárítására korlátozottan képes sértettel. A vádlott már ekkor is álnéven mutatkozott be és felismerte a sértett befolyásolható, kihasználható személyiségét, ezért elhatározta, hogy tőle készpénzt, illetőleg vagyontárgyakat szerez meg valótlan okra történő hivatkozással.

A vádlott miután a sértett bizalmába férkőzött, személyes találkozásaik során valótlanul azt állította, hogy 50 millió forintot örökölt, amely egy folyószámlán zárolásra került és a zárolás feloldásához 2,5 millió forintra lenne szüksége. A vádlott a sértettel azt is elhitette, hogy amint hozzájut az örökséghez, visszafizeti a tartozását, illetőleg közös életet fog kezdeni vele. Az ezt követő mintegy négy hónapban a sértett a vádlott részére 2, 5 millió forintot adott át egyrészt a saját pénzéből, másrészt a vádlott hatására felvett hitelekből. Mindezeken túlmenően a sértett a vádlottnak közel 250.000.-Ft értékben mobiltelefont is vásárolt a hozzá tartozó előfizetéssel együtt.

A vádlottnak ebben az időszakban rokkantsági járadéka mellett egyéb jövedelme nem volt, vagyonnal sem rendelkezett, megélhetését kizárólag a bűncselekmény elkövetéséből származó pénzből fedezte.

A vádlott a cselekményével a sértettnek 2,75 millió forint kárt okozott, amely az eljárás során nem térült meg és a telefont is ismeretlen körülmények között értékesítette.

A járási ügyészség a vádlottat nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. október 15.

  Dr. Kopasz Zsolt   
     főügyész 
Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |