< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: Durvul a belharc: Hadházy feljelenti Bírót költségvetési csalás gyanúja miatt

| Mobile | RSS

Durvul a belharc: Hadházy feljelenti Bírót költségvetési csalás gyanúja miatt

2020-10-19 15:47
 0


Ismeretlen tettes ellen, költségvetési csalás miatt tesz feljelentést a független országgyűlési képviselő. Bíró Lászlótól pedig azt kéri: ne rágalmazás, hanem becsületsértés miatt jelentse fel.

Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők már korábban meghirdették az október 23-ai blokádot az MTVA Kunigunda utcai székházánál, a cél és az időpont nem is változott, a módszer viszont igen. „Az egyetlen felelős döntés ebben a helyzetben az, ha átalakítjuk az október 23-ra tervezett rendezvényünket és autós demonstrációt tartunk” – jelentette be a Facebookon Szél Bernadett, aki szerint a nemzeti ünnepen nem tehetik meg, hogy ne tiltakozzanak a hazugság ellen. A két képviselő tavasszal többször is szervezett autóval körözős, dudálós tüntetéseket, ami számos rendőrségi eljárást és magas pénzbírságokat vont maga után. Szél most azt mondja, a demonstrációt ezúttal hivatalosan bejelentették, és mivel most nincsen kijárási tilalom, „a rendőrség kénytelen volt tudomásul venni”.

Hadházy Ákos az ATV Start című műsorában elmondta: a tüntetés miatt megkereste az ellenzéki pártok vezetőit is, viszont nem kapott tőlük választ.

Bíró korrupciós ügye

Korábban beszámoltunk róla: bizonyítékokkal rukkolt elő Hadházy Ákos a korrupcióval vádolt borsodi ellenzéki jelölt, Bíró László ügyében. A csalással vádolt szociális szövetkezet egyik „hátrányos helyzetű” alapítója például egy Andrássy úti palotában lakik. Hadházy arról is beszélt, hogy a korrupciós ügyről korábban tájékoztatta az ellenzéki pártok vezetőit. Vadai Ágnes szintén a Startban korábban azt mondta: Hadházy Ákos Gyurcsány Ferencet semmilyen módon nem tájékoztatta a Bíró László személye körül felmerült korrupció-gyanúról, de többi pártelnök is hasonló állítást tett.

A független képviselő más reakciókat várt, mint, amiket kapott, de reméli, hogy ezeket ki lehet igazítani. Hadházy szerint ugyanolyan kríziskommunikációt kapott az ellenzéki politikusoktól, mint a fideszesektől szokott. „Alapvetően fontos, hogy azt lássák az emberek, hogy teljesen máshogy fogunk hozzáállni azokhoz az esetekhez, amikor a mi oldalunkon vannak megkérdőjelezhető esetek” fogalmazott a műsorban. A képviselő szerint a legjobb és a legfeddhetetlenebb jelölteket kell indítaniuk 2022-ben.

Bíró László rágalmazás miatt feljelentette Hadházyt. A képviselő azt kéri Bírótól, hogy becsületsértés miatt jelentse fel. Hadházy ismeretlen tettes ellen, költségvetési csalás miatt tesz feljelentést.

Megkapta a kritikákat, miszerint miért a választás után állt elő a korrupciós üggyel. Hadházy szerint akkor most még inkább azt mondanák rá, ő az, aki az összefogást tönkretette. „Előtte egy ellenzéki felelős politikusnak nem verheti ezt nagy dobra, ugyanis ez a választás elsősorban az ellenzék és a kormány versengése. Ugyan ezek egyéni körzetek, de a valóságban ez a kormány és az ellenzék versenye” – fogalmazott.
Szerinte, ha a következő időszakban csak alkudozik és elosztogatja az ellenzék a helyeket, hogy ki, hol indul, az kevés lesz.

(ATV)

forrás: vadhajtások.hu

Leave a Reply 85 megnézve, 1 alkalommal mai nap |