| Mobile | RSS

Kis híján tettlegességig fajult a vita Orbán és Jakab között a parlamentben

Írta Altruista -2020-10-19   

Jakab
Forrás: Jakab Péter/Facebook

Jakab Péter, a Jobbik elnöke az azonnali kérdések órájában a borsodi időközi választás kapcsán azt vágta Orbán Viktor fejéhez a parlamentben, hogy krumplival megvásárolt és megfélemlített szavazókkal nem lehet sikeres országot építeni.

Orbán szánalmasnak nevezte, hogy az ellenzék jelöltje úgy maradt alul a fideszes Koncz Zsófiával szemben, hogy Jakab korábban még a kétharmad lebontását is megígérte. A vereség kapcsán Orbán a Gyalog galopp hírhedt lovagjához hasonlította Jakabot, aki még kéz és láb nélkül is döntetlent követelt az ellenfelétől.

Jakab erre azt válaszolta, hogy Orbán nyugodtan folytathatja a gyűlölködést, a megosztási kísérletekre az ellenzék összefogással és egységgel fog válaszolni, és 2022-ben egyszer és mindenkorra véget fog vetni a Fidesz “krumplikirályságának”.

“ÉS HA MÁR KRUMPLI, MINISZTERELNÖK ÚR, A BORSODIAK EZT KÜLDIK ÖNNEK, ÉS AZT ÜZENIK, HOGY ESZÉBE NE JUSSON MÉG EGYSZER EZZEL MEGALÁZNI ŐKET, MERT PÓRUL FOG JÁRNI”

– mondta Jakab, miközben feltartott egy zsák krumplit, amit aztán megpróbált odavinni Orbán asztalához. A terv meghiúsult, mert több fideszes képviselő, köztük Kocsis Máté frakcióvezető és Kövér László házelnök útját állta.

Egy rövid ideig ekkor úgy tűnt, a vita akár tettlegességig fajulhat: Jakab minden áron Orbán asztalára akarta rakni a zsákot, a fideszesek azonban fizikálisan is megakadályozták ebben. Szerencsére nem így lett, a zsák végül Kocsis Máténál és a teremőröknél kötött ki, Jakab pedig visszasétált a helyére.

Az ülést vezető Jakab István a jelenet után rendre intette Jakabot, és figyelmeztette, hogy nem kapott engedélyt szemléltetésre. Orbán, miután visszakapta a szót, azt reagálta a közjátékra: “reméli a krumpliért fizettek, ha már a varrónőket elfelejtették kifizetni. (…) Önök két dolgot nem tudnak: nyerni és veszíteni”.

A jelenetet itt lehet visszanézni:

forrás :PestiBulvár

Leave a Reply 165 megnézve, 1 alkalommal mai nap |