< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, GFHF hallgatói blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A törvény szerint kiszabható legsúlyosabb büntetésre tett indítványt a főügyészség a vásárhelyi kettős gyilkosság ügyében

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A törvény szerint kiszabható legsúlyosabb büntetésre tett indítványt a főügyészség a vásárhelyi kettős gyilkosság ügyében


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                    E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával kiszabott életfogytig tartó fegyházbüntetés alkalmazását indítványozta a két és fél évvel ezelőtt az élettársa szüleit megölő férfivel szemben.

A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetésekor a vádlottak élettársként éltek együtt a sértettek hódmezővásárhelyi családi házának külön lakrészében. A bűncselekmény elkövetését megelőzően a vádlottak és a sértettek között elmérgesedett viszony alakult ki a vádlottak folyamatos alkoholizáló életmódja miatt, a sértettek többször felszólították a férfit és a nőt az elköltözésre.
Nagy mennyiségű szeszes ital és gyógyszer fogyasztását követően 2018. május 24. napján a nő a 86 éves édesapját a hódmezővásárhelyi ingatlan konyhájába kicsalta, ahol a férfi több alkalommal baltával fejbe ütötte a sértettet. Ezt követően a férfi az élettársa 78 éves, ágyhoz kötött édesanyjához lépett és szintén több alkalommal baltával fejbe ütötte őt. A vádlottak ezután úgy döntöttek, hogy egy gázpalackot is felrobbantanak annak érdekében, hogy a sértettek biztosan életüket veszítsék. A palackból kiáramló gáz meggyújtásának hatására tűz keletkezett, a vádlottak pedig szórakozni indultak. A hajnali órákban hazaérkezésükkor a vádlottak azt tapasztalták, hogy a ház mégsem égett le, így ismételten felgyújtották az ingatlant. A sértettek a helyszínen életüket vesztették.
A különös kegyetlenséggel, több ember, valamint védekezésre képtelen sértettek sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás során a perbeszédében az ügyész a férfival szemben a bűnössége vád szerinti megállapítása mellett életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyész indítványozta továbbá a vádlott feltételes szabadság lehetőségéből történő kizárását is.
A Szegedi Törvényszék a vádlott bűnösségét a váddal egyezően állapította meg és osztotta az ügyészség indítványát a legsúlyosabb büntetés kiszabása vonatkozásában is. Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős. A vádlott élet és bűntársa a bírósági eljárás során elhunyt.

Szeged, 2020. október 21.

                                              Dr. Kopasz Zsolt                                                   főügyész   
Leave a Reply 132 megnézve, 1 alkalommal mai nap |