| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban a szerb embercsempész

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a szerb férfit, aki 10 illegális határátlépő Nyugat – Európába csempészését kísérelte meg.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020.október 27. napján este 8 óra körül felvett az általa vezetett gépkocsiba 10, magát bangladesi nemzetiségűnek valló személyt, akik röviddel azt megelőzően illegálisan lépték át a magyar-szerb államhatárt. Az ezidáig ismeretlen megbízóival a gyanúsított abban állapodott meg, hogy a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező utasait Nyugat – Európába szállítja.

A megyei rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség járőrei a gyanúsítottat az illegális határátlépők gépkocsiba való beszállását követően röviddel Szeged – Szőreg magasságában igazoltatás alá vonták, előállították, majd őrizetbe vették.

Az államhatár átlépéshez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése végleges, azt a gyanúsított és védője is tudomásul vette.

Szeged, 2020. október 30.

                                              Dr. Kopasz Zsolt                                                   főügyész   

Leave a Reply 177 megnézve, 1 alkalommal mai nap |