| Mobile | RSS

Orbán személyes döntésének ment neki: senki nem merte ezt eddig megtenni a Fideszben

Írta Takezo -2020-10-23    

Fotó: MTI/Julien Warnand

Hegedűs Zsuzsa szociológus a kormányzati honlap szerint a társadalmi konfliktusok kezelésével és megoldásával kapcsolatban ad tanácsokat a miniszterelnöknek, miniszterelnöki megbízottként. Eddigi munkásága a szegénység felszámolásában igencsak megkérdőjelezhető, de egy jó ideje nem is hallani felőle semmit. Most azonban igencsak meglepő dolgot jelentett ki.

„Ahogy minden tudománnyal foglalkozó ember számára, a SZFE hallgatóinak és tanárainak követelése, az akadémiai intézetek autonómiájához hasonlóan nem egyszerűen létkérdés, hanem a legfontosabb feltétele annak, hogy az adott ország ne szoruljon a tudás alapú globális világrendszer perifériájára. Más szóval, mint minden e téren dolgozó kutató, és felsőoktatási aktor számára

AZ AUTONÓMIA NEMCSAK ABSZOLÚT PRIORITÁS, HANEM AZ ORSZÁG LEGALAPVETŐBB ÉRDEKE.”

– mondta Hegedűs a 444.hu kérdésére az SZFE kapcsán. A kijelentést az teszi érdekessé, hogy Hegedűs a miniszterelnök elkötelezett híve, a kormányzással, vagy akár annak egyetlen elemével kapcsolatban sem fogalmazott meg semmilyen kritikát. Az SZFE ügye pedig már túljutott azon a ponton, hogy egyszerű tulajdonosi, vagy irányítási kérdésről legyen szó, így az ügy már átkerült egy olyan ideológia dimenzióba, amely a kormányzati döntések legitimitását kérdőjelezi meg.

Eddig még a tágabb értelemben vett Fidesz holdudvarból sem érkezett ezzel szemben kritika, maximum sokat mondó hallgatás az ügyben. ez az első eset, hogy a szűk tanácsadói kör egy tagja, nyíltan, a sajtóban megy neki a kormányzat, vélhetően Orbán személyes döntésének. Hegedűs kijelentésével egyben azt is mondja, hogya kormány, a kormányfő épp az ország érdekével ellentétes döntést hoz.

Hegedűsnek lehet, hogy tényleg ez a véleménye, csak elment az esze, hogy ezt a sajtóban is megjelentette, de ennek az ellenkezője is igaz lehet: éppen meg van a magához való esze, és már a 2022 utáni világra készül.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 152 megnézve, 1 alkalommal mai nap |