| Mobile | RSS

A karhatalmi erőszak fokozásával fenyegetőzik Lukasenka//Loukachenko menace d’intensifier le recours à la force

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: MTI

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök pénteken figyelmeztette az országban csaknem három hónapja tartó kormányellenes tüntetések résztvevőit, hogy fokozni fogja a hatósági fellépést.

“Kitartunk. Már az elejétől megmondtam, hogy vannak határok. És számos alkalommal átlépték őket” – mondta az elnök a belügyminisztérium vezetőjével közös találkozón a BelTA fehérorosz állami hírügynökség jelentése szerint.

Lukasenka hangsúlyozta: a biztonsági erők sokkal erélyesebben fognak fellépni. “Ha valaki hozzáér egy katonához  – és ezt már megmondtam a tábornokoknak – , az a minimum, hogy kezek nélkül távozik. És nyilvánosan kijelentem, hogy mindenki megértse: kész vagyunk cselekedni” – fenyegetőzött.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. október 29.

Lukasenka leváltotta a belügyminiszterét

Lukasenka szerint a lemondását követelő tiltakozásokat külföldről szervezik. Az elnök csütörtökön utasításokat adott arra, hogy ne ismerjék el többé az országban a külföldön tanuló vagy ott tanulni akaró fehérorosz egyetemistáknak a diplomáit, arra hivatkozva, hogy külföldön “agymosásnak” vetik őket alá. “Egyesek külföldön akarnak tanulni. A lengyelek, a litvánok és mások is csábítják őket. Nincs probléma. Már holnap odaadjuk nekik a jegyet, hogy  távozzanak” – fogalmazott Lukasenka.

Az augusztus 9-i fehéroroszországi elnökválasztás óta – amelyen a hivatalos eredmények szerint Lukasenkát a voksok több mint 80 százalékával hatodszor választották elnökké – hétről hétre hatalmas tömegek követelik az államfő távozását, ő azonban nem hajlandó erre. Az ellenzék a nyugati országokkal együtt csalásnak tartja az elnökválasztás hivatalosan közölt eredményét.

fecsego.eu/168óra

Loukachenko menace d’intensifier le recours à la force
31 octobre 2020 | Publier Cour constitutionnelle, actualités, événements, Cour / Bureau du procureur / Conseil des arrêts de Szeged, ministère de l’EE, Pictures of Life / tabloïd, salle de presse de l’UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Blog du rédacteur en chef, Vie publique, Culture, Helsinki hongrois Commission, Tribunal de Szeged, Maison Blanche

  • AUTEUR: 168 HEURES – SOURCE: MTI

Le président biélorusse Alexander Lukashenko a averti vendredi les participants à près de trois mois de manifestations anti-gouvernementales dans le pays qu’il intensifierait l’action officielle.

«Nous avons persévéré. Je vous ai dit depuis le début qu’il y a des limites. Et ils ont été traversés à plusieurs reprises », a déclaré le président lors d’une réunion conjointe avec le chef du ministère de l’Intérieur, selon un rapport de l’agence de presse bélarussienne BelTA.

Loukachenko a souligné que les forces de sécurité agiraient avec beaucoup plus de force. «Si quelqu’un touche un soldat – et je l’ai déjà dit aux généraux – le minimum est de partir sans les mains. Et je déclare publiquement que tout le monde comprend que nous sommes prêts à agir », a-t-il menacé.

29 octobre 2020

Loukachenko a remplacé son ministre de l’Intérieur
Selon Loukachenko, des manifestations réclamant sa démission sont organisées depuis l’étranger. Jeudi, le président a émis des instructions de ne pas reconnaître les diplômes des étudiants biélorusses qui étudient ou souhaitent étudier à l’étranger dans le pays, les invoquant «un lavage de cerveau» à l’étranger. «Certaines personnes veulent étudier à l’étranger. Ils sont également séduits par les Polonais, les Lituaniens et autres. Aucun problème. Nous leur donnerons demain le billet pour partir », a déclaré Loukachenko.

Depuis l’élection présidentielle en Biélorussie le 9 août, au cours de laquelle Loukachenko a été élu président pour la sixième fois par plus de 80% des voix, des foules immenses ont demandé le départ du chef de l’État chaque semaine, mais il refuse de le faire. L’opposition, avec les pays occidentaux, considère le résultat officiellement annoncé de l’élection présidentielle comme une fraude.

fecsego.eu/168hour

Leave a Reply 189 megnézve, 1 alkalommal mai nap |