| Mobile | RSS

Felfüggeszti az oktatást a Színművészeti kuratóriuma

Felfüggeszti az oktatást a Színművészeti kuratóriuma

2020-10-30 19:42
 36


Az egyetemen sem a higiéniás, sem a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem érvényesülnek a kuratórium szerint.

Kapcsolódó: Szar, kosz, mocsok – Így néz ki a Színművészeti Egyetem belülről a blokád alatt – Képek

Rátóti Zoltán a Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriumi elnöke nevében az egyetem diákjait és dolgozóit a következő döntésről tájékoztatta: felfüggesztik az oktatást, mert az egyetemen sem a higiéniás, sem a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem érvényesülnek – írta meg az Origo.

Íme a tájékoztatás teljes szövege:

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem létesítményeit megbénító hallgatói blokád miatt az Egyetem új vezetői 2020. október 1. óta nem tudják elfoglalni hivatalukat, melynek okán immár egy hónapja egyetlen érdemi döntéshozó sincs az egyetemi létesítményekben. Az Egyetem új vezetése így nem lát rá belülről az oktatás tényleges folyamatára, ez pedig ellehetetleníti a valós oktatási tevékenység nyomon követését és a felelős vezetői döntések meghozatalát.

Szintén jelentős problémát okoz, hogy az általunk megismert adatok alapján az Egyetem elfoglalt létesítményeiben a tűz- és balesetvédelmi szabályok nem, vagy csak részben érvényesülnek, a higiéniás viszonyok aggasztóak, az épületekben rendszeres az alkoholfogyasztás és a nemdohányzók védelmére vonatkozó szabályok megszegése. Ilyen körülmények között az oktatás feltételei az SZFE létesítményeiben felelősséggel nem biztosíthatóak.

A fenti körülményekről az Egyetem tájékoztatta az Oktatási Hivatalt, amely kiadott végzésében az Egyetemen kialakult vis maior helyzet soron kívüli megszüntetésére szólította fel a fenntartó Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriumát. Ennek alapján a Kuratórium úgy döntött, hogy az őszi szünetet követően az oktatási tevékenység a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a helyzet tisztázásáig felfüggesztésre kerül, a hivatali munkavégzés pedig 2020. november 1. után visszavonásig továbbra is az Egyetem kancellárja által elrendelt otthoni munkavégzés szabályai szerint folytatódik.

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány Kuratóriuma egyben felkéri az Upor László által vezetett max. 3 fős tanári, és a Csarnai Mihály által vezetett max. 3 fős hallgatói delegációkat, hogy jelenjenek meg 2020. november 2-án 11:00 órakor a Bajor Gizi Színészmúzeum (1124 Budapest, Stromfeld Aurél út 16) tárgyalótermében a tanév további sorsát, illetve az Egyetemünk jövőjét érintő egyeztetésre, melyen részünkről a Kuratórium képviselői és az Egyetem új vezetői lesznek jelen. Bármelyik tárgyalófél hiányában az egyeztetést eredménytelennek tekintjük. Az esemény nem lesz nyilvános, az ott elhangzottakról ugyanakkor jegyzőkönyv készül. Egyben felhívjuk a figyelmet a járványügyi szabályok betartására, különösen a maszkviselési kötelezettségre.

Forrás: Mandiner

forrás:vadhajtások,hu

Leave a Reply 249 megnézve, 1 alkalommal mai nap |