< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nem volt elég 5 liter gyomorkeserű, visszament még 5 literért – letartóztatását indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nem volt elég 5 liter gyomorkeserű, visszament még 5 literért – letartóztatását indítványozta az ügyészség


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
          E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki a hétvégén rövid idő elteltével 10 liter égetett szeszt próbált meg ellopni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi múlt hét szombaton, 14 óra 30 perckor tért be először az egyik belvárosi áruházba, Szegeden. A boltban a gyanúsított egy 5 literes, 50 ezer forint értékű égetett szeszt tartalmazó üveget tett a kosarába, majd azt a kosárral együtt kirakta a bevásárló központ kocsikat tároló részén, kikerülve így az áruvédelmi biztonsági kaput, majd üres kézzel kisétált. Az áruház bolt részéből kijövet az üveget magához véve távozott. A bolt dolgozói kamerafelvételen észlelték a gyanúsított cselekményét, azonban már nem érték utol őt.

A férfi alig egy óra múlva visszatért és hasonló módszerrel megpróbált egy ugyanolyan 5 literes szeszes italt eltulajdonítani, azonban a biztonsági őr a távozóban levő gyanúsítottat feltartóztatta.

A gyanúsított által okozott közel 100 ezer forintos lopási kár így fele részben megtérült.

A lopás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését, tekintettel arra is, hogy többszörös visszaeső, jelenleg is vagyon elleni bűncselekmények miatt több büntető eljárás van vele szemben folyamatban. A férfit alig egy hónapja ítélte a bíróság lopás bűncselekménye miatt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság a mai napon telekommunikációs eszközzel megtartandó ülésen fog dönteni.

Szeged, 2020. november 3.

                       Dr. Kopasz Zsolt                          főügyész  
Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |