| Mobile | RSS

Négyre emelkedett a bécsi terrortámadás áldozatainak száma

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: GUARDIAN,

Sajtótájékoztatót tartott a rendőrség.

 Sajtótájékoztatót tartott a bécsi rendőrség, a Guardian szerint a következők hangzottak el: 

-Négyre emelkedett a halottak száma, ebből három civil áldozat (két férfi, egy nő),egy elkövető.

-Egyelőre nem tudják megerősíteni, hogy antiszemita támadás történt-e, de radikalizált, szélsőséges személy követte el a merényletet

-A rendőrség több elkövetőt sejt, a lelőtt elkövető munícióval teli táskát és robbanószerrel teli övet viselt, amely utólag hamisnak bizonyult

-A rendőrség több mint 20 ezer videofelvételt néz át

.A belügyminiszter Karl Nehammer azt mondta, “Ausztria demokrácia, a szólásszabadság és az együttélés toleranciája alakította. A tegnapi támadás ezeket az értékeket támadta, és megpróbál megosztani minket. Ezt nem hagyhatjuk annyiban, ennek következménye lesz.”

A rendőrség arról tweetelt, 15 súlyosan sérült áldozat van, köztük egy bécsi rendőrtiszt, és antiszemita jellegű támadást sejtenek. A támadónak gépfegyvere volt és egyéb kézifegyverei. Az elkövető lakását átkutatták.  

Az MTI arról ír, a merénylő, akit a rendőrök lelőttek, az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szimpatizánsa volt. Bécsben ezer rendőrt vetettek be esetleges további merénylők felkutatására és az eset kivizsgálására. A hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy kerüljék el a belvárost. “Nem zárható ki, hogy van még szökésben elkövető” – jelentette ki Karl Nehammer belügyminiszter.

fecsego.eu/168óra.hu

Leave a Reply 110 megnézve, 1 alkalommal mai nap |