< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Illegális határátlépők tolták az embercsempész autóját– letartóztatásban a román férfi

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Illegális határátlépők tolták az embercsempész autóját– letartóztatásban a román férfi


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                    E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a román férfinak, aki a múlt hét pénteken 15 illegális határátlépő Ausztriába csempészésében állapodott meg.

A megalapozott gyanú szerint a férfi múlt hét pénteken este 8 óra körül – az ezidáig ismeretlen megbízóival való megállapodás alapján – az előre megbeszélt fényjelzés használatát követően felvett Domaszék külterületén a gépkosijába 15, magát szír nemzetiségűnek valló személyt. A gépkocsiba beszálló utasok röviddel azt megelőzően embercsempészek segítségével, illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt és az országba való belépéshez illetve bent tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek. Az illegális határátlépők a gyanúsított fényjelzéséig a mezőn bujkáltak. A gyanúsított a megállapodásnak megfelelően Ausztriába indult utasaival, de a gépkocsi a sárban elakadt, ezért 14 illegális határátlépő kiszállt, míg a 15. társukra véletlenül rácsukták a csomagtartó ajtaját. Miután a sárból a gépkocsit kitolták, észlelték a Készenléti Rendőrség feléjük tartó járőreit és elszaladtak, míg a gyanúsított a csomagtartóban ragadt személlyel megpróbált elhajtani.

A járőrök az illegális határátlépőket hőkamera segítségével elfogták és előállították, míg a gyanúsított által vezetett gépkocsit is sikerült rövid idő múlva feltartóztatni, a gyanúsítottat őrizetbe venni.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése végleges.

Szeged, 2020. november 4.

                                              Dr. Kopasz Zsolt                                                   főügyész   
Leave a Reply 133 megnézve, 1 alkalommal mai nap |