| Mobile | RSS

Ezeket az üzleteket lehetetlenítik el az új szabályok

OLKT.net

KÖZÉLETKözzétéve 2020 nov 4.

Számos kisboltos választotta azt a korábbi években, hogy éjjel-nappal nyitva tart. A vevők éjszakai kiszolgálásában még a méretesebb boltosok is láttak fantáziát. Mellettük benzinkutakat, trafikokat is érint az éjszakai kijárási tilalom.

A kormány – mint azt Orbán Viktor miniszterelnök tegnap bejelentette – rendkívüli jogrend bevezetéséről, a szórakozóhelyek bezárásáról, kijárási tilalomról döntött. Éjjel 12 óra és hajnali 5 között nem lehet az utcára menni. Az ezekről szóló rendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben. A Blokkk.com összeszedte, mely üzletek lehetnek kénytelenek lehúzni a redőnyt.

Mint leírták, számos kisboltos (bár statisztika nincs erről) választotta azt a korábbi években, hogy éjjel-nappal nyitva tart. Nyilván a nonstop üzemmód hozott eddig annyi bevételi többletet, hogy megérte. Nos, ennek a többletnek mostantól átmenetileg vége. Egy részük pedig azzal, hogy maga a vállalkozó vagy segítő családtagja állt a pult mögé, még munkaszüneti napokon is nyitva tartott.Az éjszakai nyitva tartásban még a méretesebb boltosok is láttak fantáziát, hiszen például a Manna ABC boltjai éjjel-nappal nyitva tartanak. Hasonló nyitvatartási modellel futnak a Roni ABC boltok is.

A trafikok közül is jó néhányan éjjel-nappal nyitva tartanak, és dohányáru mellett egyebeket is árulnak. Például virágbolt, ajándékbolt is akad, de hát nekik sem mehet már így tovább. Tankolni sem ugorhatunk el éjszaka – sorolja a szakportál. Az átvevőpont szolgáltatást nyújtó benzinkutak sem kereshetők fel azért, hogy éjszaka átvegyük a webáruházi rendelést. A csomagautomaták is hiába működhetnek 24 órán keresztül.

Szerző: Azénpénzem

forrás:OLKT

Leave a Reply 114 megnézve, 1 alkalommal mai nap |