< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A sértett kutyáját ingerelte, majd a gépkocsiját is megrongálta – vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A sértett kutyáját ingerelte, majd a gépkocsiját is megrongálta – vádat emelt az ügyészség

 
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki idén nyáron ittas állapotban zaklatta a sértettet.

A vádirat szerint a vádlott 2020. június 20. napján este 7 óra körüli időben családi összejövetelt követően az egyik megyebeli kisvárosban ittas állapotban megjelent a sértett házánál. A kerítés előtt megállva a vádlott az udvaron levő kutyát szidta, ingerelte és be is nyúlkált a kerítésen keresztül. A vádlott magatartását észlelve a sértett felszólította őt, hogy menjen távolabb. A vádlott ekkor a sértettet kezdte szidalmazni és fenyegetni, majd a ház kapuján bement úgy, hogy az elé álló sértettet is ellökte. Ezt követően a vádlott a sértettet megfenyegette, hogy megöli, megveri és meg is próbálta ütni, de ezt sikerült elhárítani. A vádlottat a sértett megpróbálta az ingatlan területéről az utcára kitolni, de a férfi ekkor ismételten belökte a kiskaput, hiába próbálta azt a sértett csukott állapotban tartani. Ezt még két alkalommal megismételték, de a vádlott a folyamatos fenyegető kijelentései közepette bejutott és visszament az udvarra. A cselekménynek úgy lett vége, hogy a sértettnek segítséget nyújtott az egyik közelben tartózkodó rokona és sikerült a vádlottat az udvarról kitolniuk.

A vádlott azt követően az utcán parkoló és a sértett tulajdonában álló gépkocsi visszapillantó tükrét törte le, valamint kente össze a motorháztetőt a saját vérével. A gépkocsiban 35.000.-Ft kár keletkezett.

A vádlott ezt követően gyalogosan elindult hazafelé a lakóházak falát támasztva, amikor is találkozott a sértett feleségével. A sértett felesége észlelte, hogy a vádlott rossz állapotban van, vérzik a keze és megpróbált neki segítséget nyújtani. A vádlott erre válaszképpen szidalmazni kezdte őt, megfenyegette, hogy megöli, illetőleg elvágja a kislánya torkát is.

A járási ügyészség a vádlottat magánlaksértés vétségével, garázdaság vétségével, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. november 5.

  Dr. Kopasz Zsolt   
     főügyész 
Leave a Reply 201 megnézve, 1 alkalommal mai nap |