| Mobile | RSS

Kövér László: Brüsszelben Goebbels féle propaganda van!

A sajtóval nem Magyarországon van a baj, hanem brüsszeli elit környékén, ott tényleg goebbelsi propaganda van!

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2020 nov 8.

Kövér László (Fidesz), az Országgyűlés elnöke

Az Európai Unió ma még csak Magyarországon próbál példát statuálni a pénzügyi és jogállamisági kérdések összekapcsolásával, de amennyiben ezt sikerre tudja vinni, akkor a joguralom helyett a mindenkori erősebbek fognak uralkodni Európában – mondta a házelnök a Kossuth Rádióban.

Kövér László szerint az EU nyers hatalmi politikát folytat, és maga alá akarja gyűrni a gyengébb tagállamokat, vagy azokat a „politikai, ideológiai meggyőződésű csoportokat, amelyek nem tartoznak a semmi által homogenizált baloldali, libsi, komcsi neomarxista moslékkoalícióhoz”, ami most egyfajta „morális terrort” kíván alkalmazni Európában.

Kövér azt mondta, az EU elnökségét a következő időszakban betöltő országok házelnökeinek írt levelében arra figyelmeztetett, ha a brüsszeli intézmények továbbra is ragaszkodnak a pénzügyi és jogállamisági kérdések összekapcsolásához, akkor az EU következő költségvetésének elfogadását veszélyeztetik, illetve a déli tagállamokat akadályozhatják abban, hogy megkapják a számukra létfontosságú segélycsomagot.

Szerinte ha ez megtörténik, akkor azért azok lesznek a felelősek, akik a koronavírus-járvány okozta helyzetet is arra próbálják meg felhasználni, hogy nyomást gyakoroljanak a saját alkotmányos szuverenitásukat védő országokra, elsősorban Magyarországra és Lengyelországra.

Azt mondta, a levele után Németország és az Európai Parlament delegációja megállapodtak abban, hogy még az eredetinél is rigorózusabb szabályokat vezetnek be. Kövér vérlázító pökhendiségnek nevezte, hogy ugyanők elismerik, hogy a szerződésekben lévő jogállamisági mechanizmus nem elégséges, ezért „kitalálnak újakat”.

A jogállamisági mechanizmusok éppen azért vannak benne a szerződésekben, hogy ne lehessen önkényes eljárásokat indítani politikai vagy ideológiai meggyőződések alapján, de éppen a jogállamiságra hivatkozva tapossák sárba az EU működési szabályait, ami az Európai Unió totális erkölcsi talajvesztését mutatja – mondta Kövér, aki szerint ez nyílegyenesen vezet a szakadékba, az EU felbomlásához.

Kövér szerint Nyugat-Európában már csak egyfajta hangon lehet szólni a sajtóban, valójában nem Magyarországon és Lengyelországban van baj a sajtóval, hanem a „tőlünk nyugatabbra fekvő országokban, ahol már azt gondolják, hogy azzal az elsöprő médiafölénnyel, azzal a tényleg goebbelsi propagandával, amivel ők már rendelkeznek” el fogják tudni hitetni, hogy Magyarország és Lengyelország kormánya a felelős, amiért a bajba jutott államok nem jutnak mentőcsomaghoz.

Azt mondta, a magyar kormánytöbbség az utolsó pillanatig harcolni fog az ország szuverenitásáért. „Nem egy birodalomhoz csatlakoztunk, abból elegünk volt, amikor a Szovjetuniónak voltunk egy kliensállama, gyarmata” – mondta Kövér, aki nem hajlandó hozzájárulni ahhoz, hogy az „Európai Unióhoz ugyanolyan képzettársításokat csatoljanak Brüsszelből, mint amilyen mondjuk a Brezsnyev-doktrína volt”.

Szerinte egyébként a lengyel Polgári Platform jobbközép, konzervatív pártnak mutatta magát, de időközben „eladta a lelkét az ördögnek”.

(MTI)

forrás:OLKT

Leave a Reply 288 megnézve, 1 alkalommal mai nap |