< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, Tudomány/gazdaság, White House / Blog article: Szétmutyizták az agyukat: Lélegeztetőgép-botrány, újabb leleplezés///Ils ont murmuré leurs cerveaux: scandale des ventilateurs, une autre révélation

| Mobile | RSS

Szétmutyizták az agyukat: Lélegeztetőgép-botrány, újabb leleplezés///Ils ont murmuré leurs cerveaux: scandale des ventilateurs, une autre révélation

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2020 nov 7.

Orbán Viktor

Levélben tájékoztatta a külképviseleteket Balogh Csaba, a külügy államtitkára, hogy „a Kormány áttekintette a Magyar Állam stratégia lélegeztetőgép-szükségletét, és a szükséges mennyiség rendelkezésre áll”.

A fenti mennyiségen felül értékesíthető készlet áll rendelkezésre

– írják a nagykövetségeknek küldött október 21-ére datált levélben.

A levélben a nagyköveteket arra kérik, hogy tájékozódjanak kiküldetési helyükön, hogy van-e elég lélegeztetőgép, és ha nincs, akkor érdeklődjenek az esetleges vásárlási szándékról. Pozitív válasz esetén az államtitkár titkárságát kell értesíteni.

A levelet a DK-s Czeglédy Csaba nyilvánosságra is hozta.

„Ez a hivatalos irat két dolgot bizonyít: nincsen itthon elég orvos és szakképzett ápoló, akik a megvásárolt 18.500 lélegeztetőgépet működtetni tudnák, az Orbán-kormány pedig ennek tudatában teljesen szándékosan szórta el a pénzünket ennyi gépre”

– fűzte a levélhez az ellenzéki politikus.

Tavasszal 16 ezer lélegeztetőgép beszerzését intézte a külügy, miközben Orbán Viktor és egészségügyi szakemberek is azt mondták, hogy legfeljebb 8 ezer készülékre lehet szükség. A hatalmas készlet felhalmozása 300 milliárd forintba került. A külföldi beszerzéseken felül ezer gépet egy magyar cégtől is rendelt a külügy.

Egészségügyi szakemberek arról beszéltek, hogy ennyi gép működtetéséhez messze nincs elég szakember az országban. A be nem üzemelt lélegeztetőknek jobb híján 2,5 milliárd forintból építettek raktárat.

fecsego.eu/OLKT

Ils ont murmuré leurs cerveaux: scandale des ventilateurs, une autre révélation
8 novembre 2020 | Publier Cour constitutionnelle, actualités, événements, Cour / Bureau du procureur / Conseil des arrêts de Szeged, ministère de l’EE, Pictures of Life / tabloïd, salle de presse de l’UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Blog de l’éditeur en chef, Vie publique, Comité Helsinki hongrois, Tribunal général de Szeged, science / économie, Maison-Blanche
EXAMEN INTERNE DE LA POLITIQUE Publié le 7 nov.2020

Viktor Orban
Dans une lettre, Csaba Balogh, secrétaire d’État aux Affaires étrangères, a informé les ambassades que «le gouvernement a examiné la nécessité d’un ventilateur pour la stratégie de l’État hongrois et que la quantité nécessaire est disponible».

En stock au-delà de la quantité ci-dessus

  • rédiger une lettre du 21 octobre aux ambassades.

La lettre demande aux ambassadeurs de savoir sur leur lieu de déploiement s’il y a suffisamment de ventilateurs et, dans le cas contraire, de se renseigner sur une éventuelle intention d’achat. Si la réponse est affirmative, le secrétariat du secrétaire d’État en sera informé.

La lettre a également été publiée par Csaba Czeglédy de la SE.

“Ce document officiel prouve deux choses: il n’y a pas assez de médecins et d’infirmières qualifiées à domicile pour faire fonctionner les 18 500 ventilateurs que nous avons achetés, et le gouvernement d’Orbán, sachant cela, a délibérément dispersé notre argent sur tant de machines.”

Le politicien de l’opposition a ajouté à la lettre.

Au printemps, le ministère des Affaires étrangères a organisé l’achat de 16 000 ventilateurs, tandis que Viktor Orbán et des professionnels de la santé ont également déclaré qu’un maximum de 8 000 appareils pourrait être nécessaire. L’accumulation de l’énorme stock a coûté 300 milliards de forints. Outre les achats à l’étranger, le ministère des Affaires étrangères a également commandé un millier de machines à une entreprise hongroise.

Les professionnels de la santé ont évoqué le fait qu’il y a suffisamment de professionnels dans le pays pour faire fonctionner autant de machines. En l’absence de ventilateurs non fonctionnels mieux exploités, un entrepôt a été construit pour 2,5 milliards de HUF.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 139 megnézve, 1 alkalommal mai nap |