< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A lopott targoncákkal ment a kocsmába letartóztatását indítványozta az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y A lopott targoncákkal ment a kocsmába letartóztatását indítványozta az ügyészség


        6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
          Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
              E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki a közeli kocsmáig jutott a lopott tárgyakkal.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. november 3. napján az egyik megyebeli kisváros pékségének nyitott kapuján bement és az udvarról két darab kézitargoncát, un. békát, valamint 1 db szerszámokkal teli ládát tulajdonított el 300.000.-Ft értékben úgy, hogy azokkal a nyitott kapun keresztül távozott. A gyanúsított a lopott dolgokkal a közeli kocsmáig gyalogolt, majd ott 2.000.-Ft értékben eladta azokat.

A lopás vétsége miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsított több alkalommal volt büntetve, valamint a cselekményt különös és többszörös visszaesőként, továbbá korábbi börtönbüntetéséből történő feltételes szabadságra bocsátásának próbaideje alatt követte el.

A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a férfi letartóztatását.

S z e g e d, 2020. november 9.

  Dr. Kopasz Zsolt   
     főügyész 
Leave a Reply 65 megnézve, 1 alkalommal mai nap |