| Mobile | RSS

Atombombaként robbant az Európai Bizottság kijelentése!

KÜLFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2020 nov 10.

Iratxe García Pérez, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője./Kép. EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Orbán most kezdhetsz pakolni a néppártból.

Népszava érdeklődésére Iratxe García Pérez, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője Orbán Viktor vétója kapcsán úgy fogalmazott: “A jogállami szabályrendszer célja az európai értékek és demokrácia előmozdítása, vagyis minden európai javát szolgálja. Ha Orbán szeretné megakadályozni a költségvetés vagy a járvánnyal kapcsolatos helyreállítási alap elfogadását,

AKKOR A MAGYAR EMBEREK ÉRDEKEIT VESZÉLYEZTETI, MERT A TÁMOGATÁSOK FŐLEG A PANDÉMIA KÖVETKEZMÉNYEINEK AZ ENYHÍTÉSÉT SZOLGÁLJÁK.”

Pérez szerint Orbán nehezen tudná megmagyarázni a magyaroknak, hogy miért mond le a vállalkozásokat és az egészségügyi ellátó rendszert segítő jelentős forrásokról a járvány második hullámának kellős közepén.

“AZ EURÓPAI UNIÓT NEM LEHET ZSAROLNI!”

– szögezte le.

Hasonlóan keményen reagált Manfred Weber, a Fidesznek is otthont adó Európai Néppárt frakcióvezetője is, aki felszólította Orbánt, hogy fogadja el a jogállamról született kompromisszumot. Weber azt mondta:

“NE JÁTSSZANAK EZZEL, ÉS NE EJTSÉK TÚSZUL AZ EURÓPAI UNIÓT!”

A Népszava emlékeztetett: összesen 1800 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás, illetve kisebb részben hitel kiutalásának a megkezdése forog kockán. Az EP viszont csak akkor adja hozzájárulását az uniós költségvetéshez, ha azt összekapcsolják a jogállami mechanizmussal, ezeket viszont Magyarország és Lengyelország is elutasítja.

Európai BizottságEurópai ParlamentEurópai UnióIratxe García PérezMegosztásFacebookTwitterGoogle+ReddIt

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |