| Mobile | RSS

Ennél kínosabb beszélgetést is keveset hallottunk Orbántól – videó

Írta Altruista -2020-11-12

Orbán Szijjártó

Mint ismert, Szijjártó Péter néhány napja egy külföldi útja során elkapta a koronavírus-fertőzést, karanténba került, és azóta otthonról dolgozik. A helyzet miatt Orbán most felhívta Szijjártót, hogy a hogyléte felől érdeklődjön. A beszélgetésről készült videót a miniszterelnök feltöltötte a Facebook-oldalára.

Az elhangzottakról az Index leiratot készített, amit most változtatás nélkül közlünk. Vitathatóan ez az egyik legerőltetettebb, legmegjátszottabb kamubeszélgetés, amit politikusok között valaha hallottunk:

Szijjártó Péter: Körülbelül úgy érzem magam, mint az az ember, akiben benne van az a vírus, ami kapcsán még minidig több a kérdés, mint a válasz.

Orbán Viktor: Ipari mennyiségű vírus van benned.

Szijjártó Péter: Azt mondták, hogy a csúcstartók közé tartozom még.

Orbán Viktor: Valószínűleg egy szuperfertőzővel találkoztál valahol, ne gyere vissza, maradjál még néhány napot! Kiadtam egy határozatot, hogy csak az jöhet vissza a kormányba dolgozni, akinek van két negatív tesztje, és közte eltelt legalább 48 óra.

Szijjártó Péter: Azt kell mondjam, azért mentálisan kicsit még megterhelőbb, mint fizikailag.

Orbán Viktor: Nagy szerencséd van, hogy fiatal vagy, mert ha hatvan fölött lennél, ez lehet, hogy ez elvisz. Innen lehet jól látni, hogy az időseknek, meg a szüleinknek – édesapám most volt 80 éves egy vagy két nappal ezelőtt – tehát, amit mondunk nekik, azt komolyan kell venni. Mert akármit is éltek túl, érted, hiába élték túl a világháborút, meg ’56-ot, meg a komcsikat, ez egy olyan betegség, ami egészen egyszerűen elviheti őket. Ezt nagyon komolyan kell venni. Amikor februárban vagy márciusban az első hírek megjöttek, hogy járvány van, akkor levettem a könyvespolcról Camus Pestisét, és elolvastam. Ha ez kimaradt volna, akkor ezt vedd le a polcról, és olvasd el.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 116 megnézve, 1 alkalommal mai nap |