< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Népszava: Magyarországon napokon belül összeomlik a kórházi ellátás!///Népszava: O atendimento hospitalar na Hungria entrará em colapso em questão de dias!

| Mobile | RSS

Népszava: Magyarországon napokon belül összeomlik a kórházi ellátás!///Népszava: O atendimento hospitalar na Hungria entrará em colapso em questão de dias!

BELFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2020 nov 11.

Koronavírus.

Az elmúlt két hétben Magyarországon több kórház is összeomlott vagy éppen a lélek tartja az összeomlástól. Ilyen például a letenyei kórház, a komló kórház, a csornai kórház és rendelőintézet, a szombathelyi Markusovszky megyei kórház, a budapesti Jahn Ferenc kórház, a budapesti Szent-Margit kórház és még egy-két kórház és rendelőintézet.

Koronavírus – Covid 19

Az Orbán-kormány a koronavírus második hullámában folyamatosan tétlenkedik, lassan hozzák meg a szigorításokat. A pár napja bevezetett intézkedések sem tűnnek elégségesnek ahhoz, hogy visszaszorítsák a járvány terjedését. Ha ez így marad, katasztrofális helyzet alakulhat ki!

Népszavának adott interjújában a Magyar Orvosi Kamara (MOK) titkára, Svéd Tamás kijelentette: ha a kormánynak nem sikerül lassítani a járvány gyorsulását,

AKKOR HETEKEN BELÜL HASONLÓ ÁLLAPOTOK ALAKULHATNAK KI MAGYARORSZÁGON, MINT AMILYENEKET TAVASSZAL LÁTTUNK OLASZORSZÁGBAN.

Svéd Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy már akkora a baj az egészségügyben, hogy hamarosan kontaktszemélynek minősülő, illetve enyhe covidos tüneteket produkáló orvosoknak és ápolóknak is dolgozniuk kell majd!

Ennek pedig az az oka, hogy ha ők is kiesnek a munkából, akkor egyszerűen nem lesz aki ellátja a betegeket.

A MOK szerint jelenleg intenzíves szakápolókból van a legnagyobb hiány, és azzal, hogy folyamatosan esnek ki a munkából a szakorvosok és az ápolók, kénytelenek más orvosokat átvezényelni a covidos betegek kezelésére.

Már rég nincs elegendő infektológus, pulmonológus, belgyógyász arra, hogy ilyen mennyiségű fertőző beteget ellássunk. Sokszorosuk hiányzik a rendszerből. Ugyanakkor az idevezényelt szemészek, fogorvosok – főleg az alapképzést nem régen maguk mögött tudó fiatalok – sokkal hasznosabbak, mintha egyáltalán nem állna orvos a betegágyak mellett”

– mondta Svéd Tamás.

A Magyar Orvosi Kamara titkára azonban hozzátette, hiába nevezi ki a kormány más kórházak osztályait újabb covidos betegek ellátására, azok nem fognak tudni hasonló hatékonysággal működni, mint egy komplett covid részleg.

“A Semmelweis Egyetem neurológiai és pszichiátria klinikáján, vagy a szegedi szájsebészeti klinikán nem lehetnek ugyanolyan körülmények, nem is tudnak akkora hatékonysággal, hatásossággal dolgozni, mint az egykori Szent László kórház covid részlegén.”

Svéd szerint ezt csak azzal lehetne orvosolni, ha a kormánynak sikerülne ellaposítania a járványgörbét, akkor tudnák tartani a jelenlegi színvonalat, ha maximum annyi beteg áramolna be naponta az intenzív osztályokra, amennyi el is hagyja azt.

“HA A JÁRVÁNY NÖVEKEDÉSI ÜTEMÉT NEM SIKERÜL A KORMÁNYNAK SZIGORÚ INTÉZKEDÉSEKKEL LASSÍTANIA, AKKOR NEM HÓNAPOKON, HANEM INKÁBB HETEKEN BELÜL BEKÖVETKEZHET A TAVASZI OLASZ HELYZETHEZ HASONLÓ.”

Ezzel pedig bekövetkezne a legrosszabb forgatókönyv.

Svéd Tamás úgy látja, ismét be kéne vezetni a tavaszi korlátozások egy részét, “például nagy rendezvényeken, focimeccseken már nem kellene tömegeknek közös szotyolázásra, kiabálásra összeverődni”.

AZONBAN AMÍG ORBÁNÉK ENGEDI EZEKET A RENDEZVÉNYEKET, AZ EGÉSZSÉGÜGYI RENDSZERRE NEHEZEDŐ NYOMÁS NEM NAGYON FOG MEGSZŰNNI!

Ezen a helyzeten csak a kormány változtathat, az ő kezükben van a döntés, meddig hagyják romlani a helyzetet.

fecsego.eu/OLKT

Népszava: O atendimento hospitalar na Hungria entrará em colapso em questão de dias!
12 de novembro de 2020 | postar Tribunal Constitucional, Notícias atuais, Eventos, Tribunal / Gabinete do Procurador / Conselho de Julgamento de Szeged, Ministério da EE, Pictures of Life / tablóide, Sala de Imprensa da UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Defesa do Consumidor, Blog do Editor-Chefe, Vida Pública, Helsinque Húngaro Comissão, Tribunal de Szeged, Casa Branca
DOMESTIC LIFEP publicado em 11 de novembro de 2020

Coronavírus.
Nas últimas duas semanas, vários hospitais na Hungria desabaram ou a alma tem medo de desabar. Exemplos são o Hospital Letenye, o Hospital Hop, o Hospital e Clínica Csorna, o Hospital Municipal Markusovszky em Szombathely, o Hospital Jahn Ferenc em Budapeste, o Hospital St. Margaret em Budapeste e um ou dois outros hospitais e clínicas.

Coronavírus (COVID-19
O governo Orbán está constantemente ocioso na segunda onda do coronavírus, que lentamente se endurece. Nem as medidas introduzidas há poucos dias parecem ser suficientes para conter a propagação da epidemia. Se assim for, pode ocorrer uma situação catastrófica!
Em entrevista à Népszava, o secretário da Câmara Médica Húngara (MOK), Tamás Svéd, afirmou que, se o governo não frear a epidemia,

NESTES TEMPOS, PODEMOS DESENVOLVER CONDIÇÕES SEMELHANTES NA HUNGRIA COMO VIMOS NA ITÁLIA NA PRIMAVERA.

Tamás Svéd chamou a atenção para o fato de que o problema na área de saúde já é tão grande que também terão que trabalhar médicos e enfermeiras que logo serão pessoas de contato e apresentarão sintomas cobiçosos leves!

E a razão para isso é que, se eles também abandonarem o trabalho, simplesmente não haverá ninguém cuidando dos pacientes.

De acordo com o MOK, atualmente é a maior escassez de enfermeiras de terapia intensiva e, com o constante abandono de especialistas e enfermeiras, elas são obrigadas a realocar outros médicos para tratar pacientes com covidium.

“Há muito tempo não existia infectologista, pneumologista, medicina interna em quantidade suficiente para tratar tantos pacientes infecciosos. Muitos deles estão faltando no sistema. Ao mesmo tempo, oftalmologistas e dentistas – especialmente os jovens que tiveram recentemente uma educação básica – são muito mais úteis do que se não tivessem um médico ao seu lado ”.

Disse Tamás Svéd.

No entanto, o secretário da Câmara Médica Húngara acrescentou que, embora o governo nomeie departamentos de outros hospitais para cuidar de pacientes mais cobiçosos, eles não poderão operar com a mesma eficiência de um departamento cobiçado completo.

“A clínica de neurologia e psiquiatria da Universidade de Semmelweis ou a clínica de cirurgia oral em Szeged não podem ter as mesmas condições, nem podem trabalhar com a mesma eficiência e eficácia que no ambicioso departamento do antigo Hospital St. Ladislaus.”

De acordo com a Suécia, isso só poderia ser remediado se o governo conseguisse nivelar a curva da epidemia; eles poderiam manter o padrão atual se no máximo tantos pacientes fluíssem para as unidades de terapia intensiva por dia quanto eles saíssem.

“SE O CRESCIMENTO DA DOENÇA NÃO TIVER SUCESSO PELO GOVERNO COM MEDIDAS RIGOROSAS, PODE OCORRER A PRIMAVERA DA ESTÔNIA, NÃO EM MESES, MAS DENTRO.”

E esse seria o pior cenário possível.

Tamás Svéd acredita que algumas das restrições da primavera devem ser introduzidas novamente, “por exemplo, em grandes eventos e partidas de futebol, as massas não deveriam mais ter que lutar juntas para gritar e gritar”.

NO ENTANTO, ENQUANTO ORGANIZO ESTES EVENTOS, A PRESSÃO NO SISTEMA DE SAÚDE NÃO SE REMOVERÁ MUITO!

Só o governo pode mudar essa situação, ele tem a decisão de quanto tempo vai permitir que a situação se agrave.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 120 megnézve, 1 alkalommal mai nap |