< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, GFHF hallgatói blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Gigantikus tűz ütött ki egy zsúfolt román kórház intenzív osztályán, nyolcan meghaltak///Na jednotce intenzivní péče v přeplněné rumunské nemocnici vypukl obrovský požár, osm mrtvých

| Mobile | RSS

Gigantikus tűz ütött ki egy zsúfolt román kórház intenzív osztályán, nyolcan meghaltak///Na jednotce intenzivní péče v přeplněné rumunské nemocnici vypukl obrovský požár, osm mrtvých

– SZERZŐ: 168 ÓRA

Sikerült eloltani a tüzet, nem terjedt tovább az intenzív osztályról.

Tűz ütött ki a Piatra Neamț-i kórház intenzív osztályán, ahol gyakorlatilag minden ágy foglalt. A tűzoltóság maximális riasztást rendelt el, és 5 tűoltóegység máris a helyszínen van, ahol a tüzet oltják – írja a romániai Transindex.

Az okokról egyelőre még nem tudni semmit, a baleset pontos körülményeit az oltás után térképezik fel. Az intenzív osztály másik kórtermében, ahova csak a füst áramlott be, de nem volt tűz, további nyolc beteget ápoltak, most őket is átszállítják a Iasi-i kórházba.

George Lazăr, a megye prefektusa szerint eddig 8 ember halt meg a tűzvész miatt, és sokaknak égési sérüléseik vannak. A tűzoltás továbbra is zajlik.

Lucian Micu, a Piatra Neamț-i Megyei Kórház igazgatója elmondta: az elhunyt páciensek mindahányan lélegeztetőgépre kapcsolt koronavírusos betegek voltak. Az ügyeletes orvos életét kockáztatva próbálta megmenteni az egyik beteget, aki most vele együtt válságos állapotban van. Nagyon alacsonyak a túlélési esélyeik, az ügyeletes orvosnak másod és harmadfokú égési sebei vannak testének 80 százalékán.

A katasztrófavédelem szóvivője szerint a tüzet sikerült eloltani, nem terjedt át a kórház többi részlegére

fecsego.eu/168 óra

Na jednotce intenzivní péče v přeplněné rumunské nemocnici vypukl obrovský požár, osm mrtvých

  1. listopadu 2020 | pošta Ministerstvo EE, Fotografie života / bulvár, Tiskové středisko EU, europarl.europa.eu/news/cs, europarl.hu, Chattering News, Ochrana spotřebitele, Blog šéfredaktora, Studentský blog GFHF, Veřejný život, Maďarský helsinský výbor, Bílý dům
  • AUTOR: 168 HODIN

Podařilo se mu uhasit oheň, nešířil se dále z jednotky intenzivní péče.

Požár vypukl na jednotce intenzivní péče v nemocnici Piatra Neamț, kde bylo obsazeno prakticky každé lůžko. Hasiči nařídili maximální poplach a na místě, kde se hasí, je již 5 hasicích přístrojů, píše rumunský Transindex.

Zatím není známo, jaké jsou příčiny, přesné okolnosti nehody budou zmapovány po očkování. Na jiném oddělení jednotky intenzivní péče, kam proudil pouze kouř, ale nedošlo k požáru, bylo pečováno o dalších osm pacientů, kteří jsou nyní převezeni do nemocnice v Iasi.

George Lazăr, prefekt kraje, říká, že při požáru zatím zemřelo 8 lidí a mnoho z nich popálilo. Hasiči stále pokračují.

Lucian Micu, ředitel okresní nemocnice Piatra Neamț, uvedl, že zemřelí pacienti byli všichni pacienti s koronaviry připojenými k ventilátoru. Služící lékař riskoval svůj život a pokusil se zachránit jednoho z pacientů, který s ním byl nyní v krizovém stavu. Jejich šance na přežití jsou velmi nízké, přičemž službukonající lékař má popáleniny druhého a třetího stupně na 80 procentech svého těla.

Mluvčí pro zvládání katastrof uvedl, že požár byl uhašen a nerozšířil se do dalších částí nemocnice

fecsego.eu/168 hodin

Leave a Reply 128 megnézve, 1 alkalommal mai nap |