| Mobile | RSS

Újabb fehér házi tisztségviselőket nevezett meg Biden///Biden jmenoval dalšího bílého domácího úředníka

MTI-NépszavaPublikálás dátuma2020.11.17. 20:56


Fotó: ROBERTO SCHMIDT / AFP

Már az is tudható, kit szán kabinetfőnök-helyettesének.

Újabb leendő fehér házi munkatársakat nevezett meg Joe Biden, aki kedden közleményben jelentette be döntését. A demokraták elnökjelöltje, az elnöki tisztség várományosa – kampánymenedzserét, Jen O’Malley Dillont nevezte meg leendő kabinetfőnök-helyetteseként. A leendő kabinetfőnököt, Ron Klaint már a múlt héten megnevezte. A közlemény szerint Biden két régi tanácsadója, Mike Donilon és Steve Richetti szintén helyet kap majd a Fehér Ház tanácsadói csapatában. Cedric Richmond louisianai demokrata párti képviselőt, aki a választási kampány országos társelnöke volt, az elnöki hivatal főtanácsadójának szeretné Joe Biden. A november 3-án tartott elnökválasztások hivatalos eredményeit még nem hitelesítették, ezért nem hirdették ki, mivel Donald Trump elnök és jogászcsapata öt tagállamban perkeresetet indított. Ezek egy részét feltételezett választási szabálytalanságok miatt kezdeményezte, egy részének célja pedig az, hogy ne hitelesítsék az adott tagállamban választási eredményt. Miközben több közszereplő és elemző szerint a perek nem hoznak majd eredményt és az elnöknek tovább kellene lépnie, mások arra figyelmeztetnek, hogy Donald Trumpnak szintén joga van tisztáznia a felmerült kétségeket, miként tette azt a 2000-ben tartott elnökválasztás után Al Gore, a demokraták akkori elnökjelöltje. Kristi Noem dél-dakotai kormányzó néhány nappal ezelőtt az ABC televíziónak adott interjújában amellett érvelt, hogy a Trumpra szavazó csaknem 71 millió amerikainak és az elnöknek is meg kell adni ugyanazt a lehetőséget, amit annak idején megkapott Al Gore is. Hasonlóképpen nyilatkozott egy hétfő este, a Fox televízió által rendezett kerekasztal-vitában Ken Starr, republikánus volt ügyész is, aki annak idején a Bill Clinton elnök elleni alkotmányos felmentési eljárás (impeachment) ügyésze volt. Starr nagyon fontos folyamatnak minősítette a pereket, és úgy fogalmazott: „a mi rendszerünk az ellenőrzésen alapszik. Hagyjuk akkor működni ezeket az ellenőrző mechanizmusokat”. Emlékeztetett arra is, hogy 2000-ben Al Gore 37 napig pereskedett, mielőtt az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság George W. Bush javára döntött. A Fehér Házból kiszivárgó hírek szerint egyébként már Trump is tudja, hogy a játszmának vége. Az eredmény tagadása a jövője szempontjából fontos: egyben akarja tartani híveit, akikre támaszkodva továbbra is markáns szerepet játszhat az amerikai jobboldalon.

fecsego.eu/népszava,hu

Biden jmenoval dalšího bílého domácího úředníka

  1. listopadu 2020 | pošta Ústavní soud, Aktuální zprávy, Události, Soud / Státní zastupitelství / Soudní rada v Szegedu, Ministerstvo EE, Obrázky života / bulvár, Tiskové středisko EU, europarl.europa.eu/news/cs, europarl.hu, Chattering News, Ochrana spotřebitele, Blog šéfredaktora, Veřejný život, Maďarské Helsinky Komise, segedínský soud, Bílý dům
    MTI-Népszava Datum zveřejnění 20. 11. 1120. 20:56

Foto: ROBERTO SCHMIDT / AFP
Už víte, koho jste chtěli být zástupcem náčelníka štábu.

Joe Biden jmenoval dalšího potenciálního bílého hospodyně, který oznámil své rozhodnutí v úterním prohlášení. Demokratický kandidát na prezidenta, kandidát na prezidenta – jmenoval svou budoucí vedoucí kampaně Jen O’Malley Dillon svou budoucí zástupkyní vedoucího oddělení. Minulý týden byl jmenován budoucí šéf štábu Ron Klain. Podle oznámení budou do poradního týmu Bílého domu zahrnuti také dva starí Bidenovi poradci, Mike Donilon a Steve Richetti. Cedric Richmond, demokratický poslanec v Louisianě, který byl národním spolupředsedou volební kampaně, by si přál, aby Joe Biden byl hlavním poradcem prezidentské kanceláře. Oficiální výsledky prezidentských voleb 3. listopadu dosud nebyly ověřeny, a proto nebyly oznámeny, protože prezident Donald Trump a jeho tým právníků podali žaloby v pěti členských státech. Některé z nich byly zahájeny z důvodu údajných volebních nesrovnalostí a některé jsou zaměřeny na neověřování výsledku voleb v daném členském státě. Ačkoli několik osobností veřejného života a analytiků tvrdí, že soudní spory nebudou fungovat a prezident by měl jít dál, jiní varují, že Donald Trump má také právo vyjasnit pochybnosti, jak to udělal v té době demokraté Al Gore po prezidentských volbách v roce 2000. kandidát na prezidenta. V rozhovoru pro televizi ABC před několika dny guvernér Jižní Dakoty Kristi Noem tvrdil, že téměř 71 milionů Američanů a prezident, který hlasoval pro Trumpa, by měli dostat stejnou příležitost, jakou tehdy dostal Al Gore. Podobně učinil Ken Starr, bývalý republikánský prokurátor, který v té době působil jako prokurátor v ústavním řízení o obžalobě proti prezidentu Billovi Clintonovi, v diskusi u kulatého stolu, kterou v pondělí večer uspořádala televize Fox. Starr popsal spory jako velmi důležitý proces a vyjádřil se takto: „náš systém je založen na kontrole. Nechte tyto kontrolní mechanismy poté fungovat “. Připomněl také, že v roce 2000 Al Gore žaloval po dobu 37 dnů před rozhodnutím Nejvyššího federálního soudu, který sloužil jako Ústavní soud, ve prospěch George W. Bushe. Podle zpráv uniklých z Bílého domu, mimochodem, Trump již ví, že hra skončila. Popření výsledku je důležité pro jeho budoucnost: chce udržet své následovníky pohromadě, na nichž může i nadále hrát prominentní roli v americké pravici.

fecsego.eu/népszava,hu

Leave a Reply 130 megnézve, 1 alkalommal mai nap |