| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Gyorsított eljárásban bíróság előtt az idős nőt kirabló férfi


                6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
                   Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                            E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban az őrizet 72 órája alatt bíróság elé állítja azt a férfit, aki hétfőn délután vette el erőszakkal egy idős nő táskáját.

A vádirat szerint a sértett hétfő délután 4 óra körül távozott az egyik megyebeli kisváros élelmiszerboltjából. A vádlott látta, hogy a sértett a táskáját a kerékpárja kosarába teszi, ezért elhatározta, hogy biciklivel követi az idős nőt. Amikor a vádlott a kerékpározó sértett mellé ért, menet közben megpróbálta kiemelni a táskát a bicikli kosarából. A sértett ezt észlelve a táskára ráfogott, hogy a lopást megakadályozza, melyre reagálva a vádlott a táska fülét erősen megrántotta. A rántás következtében a sértett a kerékpárjával elesett, a vádlott pedig a táskával együtt a helyszínről eltekert.

A vádlott által eltulajdonított táskában mintegy 17.000.-Ft készpénz és a sértett okiratai voltak. A férfi miután a lakására ért, a táskát átkutatta, majd a sértett személyi igazolványát és egyéb okiratait a táskával együtt elégette.

A nyomozás során mintegy 15.000.-Ft-ot a rendőrség lefoglalt, így a kár egy része megtérült.

A járási ügyészség a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt állítja az őrizet 72 óráján belül a bíróság elé a vádlottat.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság a mai napon fog dönteni.

S z e g e d, 2020. november 19.
a távollévő:

Dr. Kopasz Zsolt     
      főügyész

       helyett: 


                                    Dr. Törő Sándor
                                    főügyészhelyettes
Leave a Reply 185 megnézve, 1 alkalommal mai nap |