< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Szegedi Törvényszék / Blog article: Nagyon elszámolták magukat Orbán emberei – indul a felelősségre vonás ellenük

| Mobile | RSS

Nagyon elszámolták magukat Orbán emberei – indul a felelősségre vonás ellenük

2020. 11. 20.

forrás: Civilhetes
forrás: Civilhetes

Az Országgyűlés kulturális bizottsága elé hívnák a kiszivárgott hangfelvétel miatt az NMHH elnökét és az MTVA vezérigazgatóját a testület MSZP-s tagjai.

„Az MSZP kezdeményezi Karas Mónika és az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel meghallgatását az Országgyűlés kulturális bizottságában” – mondta a Szabad Európa megkeresésére Kunhalmi Ágnes, a bizottság egyik szocialista tagja.

A képviselő ugyanakkor arra számít, hogy a testület fideszes tagjai meg fogják akadályozni, hogy behívják az ülésre Karas Mónikát és Papp Dánielt. „Akkor is felhozzuk a témát a következő ülésen, ha nem lesz lehetőségünk meghallgatni az érintetteket.”

Kunhalmi Ágnes szerint, kicsi a jogi mozgástér az ügyben, de jogászaik vizsgálják a lehetőségeket.

Arra a kérdésre, hogy informálisan beszélt-e az MTVA-ról fideszes politikusokkal, Kunhalmi azt mondta, nem nagyon van ilyen beszélgetésre lehetőség, mert a kormánypárti képviselők „hárítanak mindenben.

Rendre azt mondják, hogy baloldali médiatúlsúly van, és azt ki kell egyensúlyozni”.

Az MSZP egy közleményt is kiadott cikksorozatunk megjelenése után. Ebben úgy fogalmaznak, hogy „újabb bizonyítéka került elő a közmédia kormányzati kézi vezérlésének, ami azt mutatja, hogy rendszerszinten van probléma a köztájékoztatással.”

A párt ezért a „médiahatósághoz fordul, továbbá a Közszolgálati Testületnél kezdeményezi az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Zrt. teljes átvilágítását, valamint annak vizsgálatát, hogy a testület által létrehozott Közszolgálati Kódexszel mennyire vannak összhangban a kikerült hangfelvételen hallható információk, valamint Bende Balázson kívül kinek a személyes felelőssége állapítható meg.”

A párt azt szeretné, hogy az NMHH „az ügy rendkívüli súlyossága miatt” a legmagasabb összegű bírságot szabja ki, soron kívül.

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 223 megnézve, 1 alkalommal mai nap |