< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Tisztelt Oláh István lászló főszerkesztő kollégám-barátom!Gyurcsány Ferenc: 30 évig fogjuk fizetni Orbán devizahitelét!

| Mobile | RSS

Tisztelt Oláh István lászló főszerkesztő kollégám-barátom!Gyurcsány Ferenc: 30 évig fogjuk fizetni Orbán devizahitelét!


Gyurcsány Ferenc hírlevele
Kedves Barátom!          

Múlt hét pénteken mellbevágó hírre ébredt az ország: a miniszterelnök bejelentette, hogy 2,5 milliárd eurós gigahitelt vett fel az ország, méghozzá 30 éves futamidővel. Ez forintban kifejezve is elképesztő összeg, 900 milliárd, ha úgy tetszik, akkor 900 ezer millió forint. Ez azt jelenti, hogy a miniszterelnök 90 ezer forinttal adósított el fejenként mindannyiunkat, beleértve a még meg sem született gyerekeket. 30 évig fogjuk fizetni ezt a hitelt, amire – éppen az Orbán által megvétózott uniós segélycsomag miatt – egyébként nem is lenne szükségünk.
Az a miniszterelnök hozta ezt a döntést, aki pár hónapja még azt ígérte, hogy Magyarország nem fog hitelfelvételhez folyamodni. Az a miniszterelnök döntött így, aki még hetekkel ezelőtt is azt mondta, hogy a hitelek, különösképp a devizahitelek a lehető legnagyobb veszélyt jelentik az országra nézve. Ahogy ő fogalmazott, ha hiteleket kell felvenni, leginkább külföldről, akkor “bekanyarodunk abba az utcába, aminek a végén ott vár bennünket az IMF, meg a Soros György-féle pénzügyi spekulánsok. Azt javaslom, hogy ezt ne tegyük”.
Ebből nagyon úgy fest, hogy sokkal nagyobb a baj, mint amit a kormány elmondott az embereknek. Nem kezelték a válságot, nem védték meg a munkahelyeket, majd pártpolitikai kampány gyanánt nemet mondtak az EU ingyenpénzére is. Ez az út vezetett most oda,  hogy eladósítják az országot, devizában, 30 évre előre.
Csak azt tudom mondani, amit eddig is: nekünk kell vigyáznunk magunkra és egymásra, mert a kormány nem vigyáz ránk. Csak most már nem csak a jelenünk, hanem a jövőnk felélésénél tart. Sokan már arra sem fognak emlékezni, hogy mi volt az az Orbán-kormány, amikor még mindig ezt a hitelt fogjuk fizetni. Barátsággal,


Gyurcsány Ferenc
pártelnök

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál
Leave a Reply 118 megnézve, 1 alkalommal mai nap |