| Mobile | RSS

Kiderült, hogy miért nem jelenhetett meg Orbán cikke a külföldi lapban!

Írta G. Kovács Károly -2020-11-26   

Orban Morcos

Mint arról mi is beszámoltunk, a Soros György által írt publicisztikára Orbán Viktor egy válaszcikkel reagált, melyet a magyar miniszterelnök ugyan ott szeretett volna megjelentetni, mint ahol az amerikai milliárdos írása is megjelent.

Orbán ezzel a próbálkozásával azonban csúnyán megbukott, mivel a Project Syndicate nevű oldal nem volt hajlandó leközölni az írását. A miniszterelnök végül a “letiltott cikket” saját közösségi oldalára rakta ki.

hvg.hu megkereste azt a nemzetközi médiaszervezetet, ami a Project Syndicate oldalt is működteti, hogy kiderüljön, miért nem adtak teret Orbán meglátásainak.

A szervezet válasza szerint: “Mint az elmúlt 25 év gazdasági, politikai és társadalmi véleménycikkeinek és elemzéseinek vezető forrása, a Project Syndicate rendszeresen publikál kiemelkedő tudósokat, üzleti vezetőket, civil aktivistákat, politikai vezetőket és döntéshozókat a világ minden tájáról, köztük számos államfőt és kormányfőt is.

Amikor arról döntünk, hogy elfogadunk-e kéretlen beadványokat, az elsődleges kötelezettségünk, hogy a nyilvános vitát előmozdítsuk.

EZ ESETBEN ARRA A KÖVETKEZTETÉSRE JUTOTTUNK, HOGY ORBÁN VIKTOR MINISZTERELNÖK VÉLEMÉNYCIKKE NEM FELEL MEG A SZTENDERDJEINKNEK”.

A lap megjegyzi továbbá, hogy a Project Syndicate fel is sorolja azokat a követelményeket, amik alapján publikálják az írásokat. A formai követelmények mellett azt emelik még ki, hogy “az ideális Project Syndicate-kommentár egy intellektuális érvelés vagy egy stratégiai, politikai javaslat, melynek célja az olvasók tájékoztatása és a nyilvános vita előre mozdítása. A Project Syndicate nem veszi figyelembe azokat a cikkeket, amelyek nem teljesítik ezt a célt, vagy amelyek aláássák azt.”

TEHÁT ORBÁN VIKTOR CIKKÉT NEM LETILTOTTÁK, HANEM AZ EGÉSZ EGYSZERŰEN NEM FELELT MEG A TARTALMI KÖVETELMÉNYEKNEK!

fecsego.eu/Pesti bulvár

Leave a Reply 204 megnézve, 1 alkalommal mai nap |