| Mobile | RSS

Levelet írt Sorosnak Orbán Viktor///Viktor Orbán napsal Sorosovi dopis

– SZERZŐ: 168 ÓRA

„Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak” – írta Orbán Viktor miniszterelnök Soros György napokban közzétett cikkére adott szerdai válaszában.

Orbán azzal indokolta levelét, hogy Soros egy hete a Project Syndicate nevű oldalon írt cikkében arra utasította az EU vezetőit, „keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak a globális, nyílt társadalom zászlaja alatt egy egységesülő európai birodalomba betagozódni”. A magyar kormányfő szerint Európa akkor lesz ismét naggyá, ha a nemzetei is újra naggyá lesznek, és ellenállnak mindenféle birodalmi törekvésnek.

„Az EU államaira ma a legnagyobb veszélyt a globális nyílt társadalmat hirdető, a nemzeti kereteket felszámolni akaró Soros-hálózat jelenti” – írja Orbán, aki szerint a Soros-hálózat évek óta azon dolgozik, hogy Európa bevándorlókontinens legyen.

Orbán szerint az EU bajban van, mert még az előző válságait sem heverte ki, így a koronavírus-járvány hatása még nagyobb gondot okozhat, aminek jelei már mutatkoznak: számos ország államadóssága, munkanélkülisége, gazdasági állapota kritikus szinten van.

„A világ legkorruptabb embere”

Orbán szerint Soros „a közélet legkülönbözőbb színterein is jelen van”: politikusok, újságírók, bírók, bürokraták hosszú sora van „Soros György fizetési listáján”. „És bár a milliárdos minden ellenségét korrupcióval vádolja, ő maga a világ legkorruptabb embere. Akit tud, lefizet és megvásárol” – írja a magyar kormányfő.

Azt is leírta, hogy Soros céljait szolgálja a joguralminak (rule of law) nevezett javaslat is, amely nem a jog uralmát (rule of law), hanem az erősebb jogát (rule of majority) ismeri el. „Szerinte a demokrácia csak liberális, szerintünk keresztény is lehet” – áll a levélben. Úgy látja, az új brüsszeli birodalomért, illetve az ellene folytatott harc még nem dőlt el: Brüsszel elesni látszik, de a nemzetállamok jó része még ellenáll. 

A miniszterelnök a közösségi oldalán az írás mellé azt a bejegyzést tette, hogy ez a „letiltott cikk, ami nem jelenhetett meg a Project Syndicate-ben”.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke ezzel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: a Miniszterelnöki Kabinetiroda kétszer is lehetőséget kért Orbán Viktor válaszának közzétételére ugyanazon a platformon, de a Project Syndicate szerkesztői nem válaszoltak.

fecsego.eu/168 óra

Viktor Orbán napsal Sorosovi dopis

  1. listopadu 2020 | pošta Ústavní soud, Aktuální zprávy, Události, Soud / Státní zastupitelství / Soudní rada v Szegedu, Ministerstvo EE, Obrázky života / bulvár, Tiskové středisko EU, europarl.europa.eu/news/cs, europarl.hu, Chatter News, Ochrana spotřebitele, Šéfredaktor Blogu, GFHF Student Blog, Veřejný život, Maďarský helsinský výbor, Szegedský tribunál, Bílý dům
  • AUTOR: 168 HODIN

„Evropa nemůže podlehnout Sorosově síti,“ napsal předseda vlády Viktor Orbán ve své odpovědi na svůj článek zveřejněný nedávno ve středu.

Orbán svůj dopis odůvodnil tím, že Soros v článku o Project Syndicate před týdnem nařídil vedoucím představitelům EU, aby „přísně potrestali ty členské státy, které se nechtějí připojit ke sjednocující evropské říši pod hlavičkou globální, otevřené společnosti“. Podle maďarského předsedy vlády bude Evropa znovu skvělá, pokud se její národy stanou znovu velkými a budou odolávat všemožným imperiálním aspiracím.

„Největší hrozbou pro státy EU je dnes Sorosova síť, která podporuje globální otevřenou společnost a snaží se eliminovat národní rámce,“ píše Orbán, který říká, že Sorosova síť už roky pracuje na tom, aby se Evropa stala kontinentem přistěhovalců.

Podle Orbána má EU potíže, protože se ani nezotavila ze svých předchozích krizí, takže dopad epidemie koronavirů by mohl být ještě větší problém, který již vykazuje známky: mnoho zemí má veřejný dluh, nezaměstnanost a ekonomické podmínky.

„Nejzkorumpovanější muž na světě“

Podle Orbána je Soros „přítomen v různých sférách veřejného života“: politici, novináři, soudci, byrokrati mají na „výplatní listině Györgya Sorose“ dlouhou řadu. “A zatímco miliardář obviňuje všechny své nepřátele z korupce, on sám je nejvíce zkorumpovaným mužem na světě.” Platí, koho zná, a kupuje, “píše maďarský premiér.

Popsal také, že Sorosovým cílům slouží také návrh nazvaný vláda zákona, který neuznává vládu zákona, ale silnější vládu zákona. „Podle něj je demokracie pouze liberální, myslíme si, že může být křesťanská,“ uvádí se v dopise. Vidí, že o boji za a proti novému bruselskému impériu ještě nebylo rozhodnuto: zdá se, že Brusel klesá, ale mnoho národních států stále odolává.

Předseda vlády provedl na své komunitní stránce záznam a kromě toho napsal, že jde o „blokovaný článek, který se nemohl objevit v Project Syndicate“.

Bertalan Havasi, šéf tisku, o tom řekl MTI: Kancelář předsedy vlády dvakrát požádala Viktora Orbána, aby jeho odpověď zveřejnil na stejné platformě, ale redaktoři Project Syndicate neodpověděli.

fecsego.eu/168 hodin

Leave a Reply 129 megnézve, 1 alkalommal mai nap |