< Böngészés > Főoldal / Blog2, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet, Rendőrségi hírek / Blog article: RÁKOSPALOTAI TRAGÉDIÁNÁL MEGMENTETTÉK A 12 ÉVES KISFIÚ ÉLETÉT

| Mobile | RSS

RÁKOSPALOTAI TRAGÉDIÁNÁL MEGMENTETTÉK A 12 ÉVES KISFIÚ ÉLETÉT

   2020. 11. 30., h – 09:50 Budapesti Rendőr-főkapitányság

Budapest rendőrfőkapitánya elismerésben és jutalomban részesítette Sütő Krisztián r. zászlóst és Tóth Tamás Géza r. főtörzszászlóst.

Négy perc sem telt el a riasztás után, a XV. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei – Sütő Krisztián r. zászlós és Tóth Tamás Géza r. főtörzszászlós – már a mentéshez kutattak eszközöket a XV. kerületi Pázmány Péter utcában lángokba borult háznál. 

A járőrök végül az udvaron talált létra segítségével tudták lehozni a tetőn rekedt kisfiút. Míg az egyikük felmászott egy vízgyűjtőre és a létrát a tetőhöz támasztotta, társa a sokkos állapotban lévő gyerekbe öntött bátorságot, hogy induljon el feléjük, így amikor a fiú kiért a tető szélére a létráról már biztonságban le tudták emelni.

A házba a rendőrök már nem tudtak bejutni a hatalmas tűz miatt, a két nagyszülőt a tűzoltók hozták ki az épületből, az életüket azonban már nem tudták megmenteni. A család házát felgyújtó gyanúsítottat azóta a bíróság letartóztatásba helyezte.  

A két rendőr gyorsasága, helyzetfelismerése és elhivatottsága abban a pár percben egy ember, egy kisfiú életét jelentette.

Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért Sütő Krisztián r. zászlóst és Tóth Tamás Géza r. főtörzszászlóst elismerésben és jutalomban részesítette.

fecsego.eu/police

Leave a Reply 266 megnézve, 1 alkalommal mai nap |