< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: “füttykoncert fogadta Orbánt, na de nem örömfütty, hanem takarodj fütty, miközben több mint százan az “Orbán takarodj” skandálták.”

| Mobile | RSS

“füttykoncert fogadta Orbánt, na de nem örömfütty, hanem takarodj fütty, miközben több mint százan az “Orbán takarodj” skandálták.”

Lengyel sajtóértesülések szerint Orbán Viktor miniszterelnök kedden Lengyelország fővárosába, Varsóba repült, hogy találkozzon Jarosław Kaczyńskivel, a PiS elnökével és Mateusz Morawiecki miniszterelnökkel a hét végére időzített brüsszeli európai uniós csúcs előtt.

Orbánellenes lengyel tüntető Varsóban, Orbán Viktor varsói látogatásakor.kép. AP Hírügynökség

A lengyel 300Polityka beszámolója szerint Orbán Viktor délután négy órakor landolt Varsóban, a téma pedig az uniós költségvetés esetleges vétója volt.

Az érkezése közben már magyar tüntetők fogadták, de nem volt hajlandó hozzájuk szólni egy szót sem, sőt még feléjük se mert nézni – mondta el a varsói TV riportere.

Kora este a Orbán Viktor érkezése után egy órával már több mint 2-3000 fő Varsóban élő magyar ember tüntetett Orbán Viktor szánalmas érkezése miatt – számolt be róla a lengyel TV Polonia.

“Tüntetünk a diktatúra és az elnyomás ellen Lengyelországban ha már otthon nem tüntetnek honfitársaink ezen diktatórikus orbáni rendszer ellen.”

– mondta arcát nem vállaló B. István a varsói Szejm előtt ahol a magyar miniszterelnök tárgyal a lengyel vezetéssel. István egyébként 7 éve él Lengyelországban Varsóban immáron 6 éve.

Jutka egy másik 50 év körüli tüntető elmondta, hogy

“füttykoncert fogadta Orbánt, na de nem örömfütty, hanem takarodj fütty, miközben több mint százan az “Orbán takarodj” skandálták.”

Jutka is elmondta, hogy ő már lassan 5 éve él itt, és nagyon jól érzi magát, semmiképp nem megy vissza Magyarországra. Ő személy szerint az egészségügyben dolgozik, mint munkaidőbeosztás készítő és 2x annyit keres Lengyelországban mint otthon.

Szabolcs és Diána, egy fiatal házaspár is tüntetett, Szabolcs az egyik rögtönzött szervező. Szabolcs elmondta, hogy több varsói közösségi csoportban hívta az embereket a rögtönzött tüntetésre, nagyon nagy örömmel tölti el, hogy közel 3 ezer magyar időközben oda tudott jönni a lengyel parlament helyszínére alig 1 óra leforgása alatt. Orbán Viktorról meg annyit mondott, hogy

“Hazaáruló, népírtó diktátor! Takarodnia kell!”

Szabolcs elmondta még, hogy reméli, hogy a lengyel kormány nem veszi figyelembe ennek az őrültnek a szavait, és reméli, hogy a lengyel vezetés visszalép a vétótól.

fakt.pl szerint időközben Orbán Viktor távozott a Szejm épületéből, atrocitás nem történt, de a közel 3 óra alatt tízezresre duzzadt magyar tüntetést több mint 5-600 rendőr és 120 csendőr felügyelte. A varsói magyarok ez után hazamentek.

fecsego.eu/Népszava.hu

Leave a Reply 75 megnézve, 1 alkalommal mai nap |