| Mobile | RSS

Egy MSZP-s politikus autója csomagtartójában próbált cigarettát átcsempészni az ukrán határon

  • 24.hu  2020. 12. 10. 20:56

 Részletes leírásLegény Zsolt a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnöke lebukott, ezt követően minden tisztségéről lemondott.

Diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője – írja a Telex az ukrán Jevropejszka Pravda alapján. A cikk szerint a 42 éves kisvárdai Legény Zsolt autója csomagtartójába rejtve próbált átjutni nagy mennyiségű cigarettával a Beregsurány-Luzsanka határátkelőn. Az ukrán vámhatóság videót is közölt az áru lefoglalásáról:

Loading video

Legény 2006 és 2010, illetve 2014 és 2018 között volt az MSZP országgyűlési képviselője, jelenleg a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke és

elnöke a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának is.

A Telex szemléjéből kiderül, hogy a jogász végzettségű politikus diplomata útlevelet mutatott fel a határon, de autóján nem volt diplomata rendszám. Ez szemet szúrt a határőröknek, akik arra kérték Legényt, hogy nyissa ki a csomagtartót. Diplomáciai védelemre hivatkozva ezt nem tette meg, ezért kihívták a magyar konzulátus képviselőit, akiknek a jelenlétében felnyitották azt.

Csütörtök este az MSZP közleményben tájékoztatott arról, hogy Legény minden párttisztségéről lemondott, és kilépett az MSZP-ből az esetet követően.

Az ukrán hatóságok a mai napon Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot. Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. Diplomata útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük

– állt a párt közleményében.

fecsego.eu/hír24

Leave a Reply 174 megnézve, 1 alkalommal mai nap |