| Mobile | RSS

Kiszivárgott egy hangfelvétel Joe Bidenről, melyben a rendőrellenes mozgalmakat támadja

Kiszivárgott egy hangfelvétel Joe Bidenről, melyben a rendőrellenes mozgalmakat támadja

2020. december 11. 14:49Portfolio

Kiszivárgott egy hangfelvétel, melyben Joe Biden keményen kritizálja azokat a többnyire radikális baloldaliakat, akik a rendőrségi szervezetek finanszírozásának felfüggesztéséért lobbiznak.

Joe Biden egy civiljogi vezetőkkel tartott, zártkörű megbeszélésen kritizálta a mozgalmárokat. Elsősorban azzal vádolja őket, hogy miattuk szerepeltek a demokraták a vártnál gyengébben a novemberi választásokon.

„Úgy verték ki belőlünk a fenét is országosan, hogy azt mondták, hogy arról beszélünk, hogy felfüggesztjük a rendőrség finanszírozását. Szó sincs erről. El akarjuk számoltatni őket” – mondta Joe Biden az Intercept által megszerzett hangfelvételeken.

Azt ígérte, hogy foglalkozik mindenképpen a rendőrséget kritikus hangok szerint átszövő „rendszerszintű rasszizmussal,” viszont úgy fogalmazott, hogy „nem szabad túl messzire menni.”

A beszélgetés során több civiljogi vezető is arra kérte Bident, hogy kezdjen nagyszabású büntetőjogi reformot elnöki rendeletekkel, például azzal, hogy egy országos adatbázist hoz létre, melyben rendőri visszaéléseket követnek nyomon.

Biden megígérte, hogy reformokat kezd majd, de ígéretet tette arra is, hogy nem fogja megsérteni az alkotmányt.

„Ahol megvan hozzá a végrehajtói jogköröm, ott mindent el fogok törölni, amit ez a srác [Trump] elnöki rendelettel csinált. De nem fogok végrehajtói jogkört alkalmazni, ahol ezt nem lehet és kapálom el például a támadófegyvereket [itt főleg a civil tulajdonban lévő félautomata fegyverekre gondol]. Nincs erre végrehajtói jogköröm. Pedig senki nem harcolt még keményebben a támadófegyverek ellen, mint én. De nem tudod ezt megcsinálni végrehajtói paranccsal” – fogalmazott Biden.

Biden kampánystábja nem cáfolta a felvétel hitelességét, annyit közöltek, hogy szerintük Biden ugyanaz az ember zárt ajtók mögött, mint a nyilvánosság előtt, aki tisztában van a reformok szükségességével, viszont támogatja a rendőrséget is.

Címlapkép: Getty Images

fecsego.eu/portfolio

Leave a Reply 69 megnézve, 1 alkalommal mai nap |