< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Nav, nébih / Blog article: A szakszervezet szerint Novák Katalinnak bocsánatot kéne kérnie a videójáért

| Mobile | RSS

A szakszervezet szerint Novák Katalinnak bocsánatot kéne kérnie a videójáért

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: INDEX

A nők nem azért dolgoznak éjt nappallá téve, mert így akarnak kiteljesedni, haenem azért, mert így tudnak megélni, mondja a felháborodott Nőtagozat.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn tett közzé videót, amelyben kifejtette álláspontját a nők kívánatos hozzáállásáról család, munka, gyermekvállalás és ambíciók tekintetében. Többek közt arról is beszélt, hogy a nők ne versengjenek a férfiakkal a munka területén. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Nőtagozata most közleményt adott ki, amelyben elnézéskérést vár a minisztertől, írja az Index.  

“Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszternek fogalma sincs arról, hogyan él a magyar családok, a nők, az anyák 90 százaléka. Eláruljuk: dolgoznak. Nem azért, mert így akarnak »kiteljesedeni«, hanem azért  mert nincs más választásuk”,

írják, ahogy azt is “a nők többsége nem úri passzióból megy hajnalban a gyárba, műszakba, szolgálatba éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon is”. A nők kénytelenek versengeni a férfiakkal, mert ugyanazért a munkáért sokszor kevesebb pénzt kapnak.  

A Nőtagozat szerint a legjobb lett volna, ha Novák ezt a videót csak az “ő anyagi és egzisztenciális köréhez tartozó ismerőseinek, barátnőinek küldi el,”, és felszólítják, kérjen bocsánatot a magyar nők millióitól.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 115 megnézve, 1 alkalommal mai nap |