< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, dr.Benyik atya blogja, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Fogyasztóvédelem, főszerkesztő blogja, HITA, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Nav, nébih, Reklám-hirdetés, Rendőrségi hírek, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Deutsch annyira begyulladt a kizárása miatt, hogy megint bocsánatot kért, és könyörög, hogy ne dobja ki a Néppárt///Deutsch es va inflamar tant per la seva exclusió que va tornar a demanar perdó i li va suplicar que no expulsés el Partit Popular

| Mobile | RSS

Deutsch annyira begyulladt a kizárása miatt, hogy megint bocsánatot kért, és könyörög, hogy ne dobja ki a Néppárt///Deutsch es va inflamar tant per la seva exclusió que va tornar a demanar perdó i li va suplicar que no expulsés el Partit Popular

december 15, 2020 Jabronka Richárd

Kép forrása: MTI

Az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakciója szerdán későn délután tárgyalja azt az indítványt, amely Deutsch Tamás fideszes képviselő frakcióból történő kizárásáról szól. A fideszes politikussal szemben Othmar Karas, az EPP osztrák alelnöke adott be egy indítványt, amelyet már több mint 40 képviselő írt alá, köztük az összes lengyel néppárti képviselő.

Múlt héten Deutsch több közleményt is kiadott a kizárási kezdeményezére reagálva. Először “családon belüli politikai erőszakról” beszélt, aztán kiderült, hogy már az interjút követő napon bocsánatot kért Webertől. A téma azonban továbbra is napirenden maradt, Othmar Karas szerint ugyanis a bocsánatkérés nem volt őszinte és a Deutsch nem is vonta vissza a szavait.

Most azonban Deutsch annyira begyulladt arra a hírre, hogy holnap kizárhatják, hogy ismét bocsánatot kért. Közleményében ezt írja:

„Szeretném megismételni a bocsánatkérésemet Manfredtől és valamennyi képviselőtársamtól. Nem állt szándékomban senkit sem megsérteni – sem képviselőcsoportunk vezetőjét, sem frakciónk akár egyetlen tagját is, sem pedig a politikai családunkat. A megfogalmazás helytelen volt a részemről, amiért elnézést kérek. Az általam használt szerencsétlen összehasonlítást visszavonom.”

Közleményétben a Fidesz EP-képviselője reményét fejezi ki, hogy

“fel tudjuk oldani a feszültségeket és folytatni tudjuk a közös munkánkat az Európai Unió erősítése érdekében, különösen egy olyan válsághelyzetben, amikor az egységre minden korábbinál nagyobb szükségünk van.”

Lehet, hogy ez sem lesz már elég ahhoz, hogy Deutsch életben maradjon az EPP frakciójában, mert a kizárási indítvány önálló életre kelt, és azt már a 17 tagú lengyel delegáció is támogatja, sőt, ők mindenképpen szavazni akarnak róla. Szerintük nem csak Manfred Webert támadta a fideszes politikus megbocsáthatatlan módon.

“Elfogadhatatlan összehasonlításokkal támadják vezetőinket, Jean-Claude Junckertől, Donald Tuskon át Manfred Weberig”

mondta a Politicónak Andrzej Halicki, a lengyel küldöttség vezetője. Vagyis itt már sokkal többről van szó, mint Weber egyszeri lenácizásáról.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Deutsch es va inflamar tant per la seva exclusió que va tornar a demanar perdó i li va suplicar que no expulsés el Partit Popular
15 de desembre de 2020 | publicar Tribunal Constitucional, Notícies d’actualitat, Esdeveniments, Tribunal / Fiscalia / Szeged Judgment Board, blog del pare Dr. Benyik, Ministeri d’EE, Fotos de la vida / tabloide, Sala de premsa de la UE, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Protecció del consumidor, Editor en cap blog, HITA, Vida pública, Comitè d’Hèlsinki hongarès, Nav, nébih, Publicitat, Notícies de la policia, Tribunal de Szeged, Casa Blanca
15 de desembre de 2020 per Jabronka Richard

Font de la imatge: MTI
El grup parlamentari del Partit Popular Europeu (PPE) debatrà una moció per excloure Tamás Deutsch del grup Fidesz a la tarda de dimecres. Contra el polític de la Fidesz, Othmar Karas, el vicepresident austríac del PPE, va presentar una moció que ja han signat més de 40 parlamentaris, inclosos tots els parlamentaris del Partit Popular polonès.

La setmana passada, Deutsch va emetre diversos anuncis en resposta a la seva iniciativa d’exclusió. Primer va parlar de “violència política domèstica” i, després, va resultar que havia demanat perdó a Weber l’endemà de l’entrevista. Tot i això, el tema es va mantenir a l’agenda, ja que Othmar Karas va dir que les disculpes no eren sinceres i Deutsch no va retirar les seves paraules.

Ara, però, Deutsch està tan encès per la notícia que demà es pot descartar que hagi tornat a demanar perdó. En la seva declaració escriu:

“Voldria reiterar les meves disculpes a Manfred i a tots els meus companys membres. No pretenia ofendre ningú, ni el líder del nostre grup, ni tan sols un sol membre del nostre grup, ni la nostra família política. La redacció era incorrecta per la meva part, per la qual cosa demano disculpes. Estic invertint la desafortunada comparació que vaig fer servir ”.

En la seva declaració, l’eurodiputat de Fidesz espera això

“Podem resoldre tensions i continuar treballant junts per enfortir la Unió Europea, especialment en una situació de crisi on necessitem més que mai la unitat”.

Potser això tampoc no serà suficient perquè Deutsch pugui sobreviure al grup PPE, perquè la proposta d’exclusió cobra vida per si mateixa i ja està recolzada per la delegació polonesa de 17 membres i fins i tot volen votar-la. Segons ells, no només Manfred Webert va atacar el polític de la Fidesz d’una manera imperdonable.

“Estan atacant els nostres líders amb comparacions inacceptables, des de Jean-Claude Juncker fins a Donald Tusk fins a Manfred Weber”

Andrzej Halicki, cap de la delegació polonesa, va dir a Politico. És a dir, hi ha molt més en això que la lenanització puntual de Weber.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 90 megnézve, 1 alkalommal mai nap |