< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, dr.Benyik atya blogja, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, HITA, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Nav, nébih, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: A ló másik oldala: olyan sok a nő Párizs vezetésében, hogy megbüntették a várost//L’autre côté du cheval: tant de femmes à la direction de Paris ont été punies pour la ville

| Mobile | RSS

A ló másik oldala: olyan sok a nő Párizs vezetésében, hogy megbüntették a várost//L’autre côté du cheval: tant de femmes à la direction de Paris ont été punies pour la ville

2020. DECEMBER 15. 22:20

A női polgármester örül a büntetésnek, amit egyébként felelőtlennek és abszurdnak tart.

Abszurdnak nevezte kedden Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere, hogy a francia állam 90 ezer euróra büntette a fővárosi önkormányzatot, amiért “túl sok a nő a vezetésben”.

A büntetés a 2018-as évre vonatkozik, amikor is a közszolgálati minisztérium büntetést szabott ki azon közintézményekre, amelyek nem tartották be azt az intézkedést, amely előírta, hogy a nőknek és a férfiak egyenlő számban kell lenniük a vezetésben. A bírsági kötelezettséget azóta eltörölte a tárca.

“Örülök, hogy azért kaptunk büntetést, mert túl sok nő van a vezetésben” – mondta a polgármester kedden a fővárosi közgyűlésben.

A párizsi önkormányzat vezetésében 11 nő és 5 férfi foglal helyet, 69 százalékos a nők aránya.

“Az a nagyon szép a bürokráciában, hogy egyáltalán nem ismeri a finomságot, és mindenre képes” – mondta ironikusan Anne Hidalgo. Azt is bejelentette, hogy a büntetést együtt fogja befizetni a női helyetteseivel és kabinetvezetőkkel.

“Javasolni fogom minden női frakcióvezetőnek, a kormánytöbbségből és az ellenzékből is, hogy jöjjenek velük, ha van kedvük hozzá” – tette hozzá.

“Ez a büntetés természetesen abszurd, igazságtalan, felelőtlen és veszélyes” – hangsúlyozta a polgármester, aki szerint Franciaország lemaradásban van a női vezetők kérdésében.

Amélie de Montchalin, a közszolgálati tárca vezetője – aki maga is nő – elismerte, hogy ez a tavaly visszavont intézkedés abszurd volt.

“A nők ügye többet érdemel! Azt szeretném, ha a Párizs által 2018-ra befizetett büntetésből konkrét programokat finanszíroznánk a női vezetők népszerűsítésére a közszolgálatban” – írta a miniszter a Twitteren.

(MTI)

fecsego.eu/168 óra

L’autre côté du cheval: tant de femmes à la direction de Paris ont été punies pour la ville
16 décembre 2020 | Publier Cour constitutionnelle, actualités, événements, Cour / Parquet / Szeged Judgment Board, blog du père Dr Benyik, ministère de l’EE, Pictures of Life / tabloïd, EU Press Room, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Blog du rédacteur en chef, HITA, Vie publique, Comité Helsinki hongrois, Nav, nébih, Tribunal de Szeged, Maison Blanche
15 DÉCEMBRE 2020 22:20

La maire est satisfaite de la punition qu’elle considère par ailleurs comme irresponsable et absurde.

Anne Hidalgo, la maire de Paris, a qualifié d’absurde mardi que l’État français ait infligé une amende de 90 000 € à la municipalité de la capitale pour «trop de femmes à la tête».

La sanction s’applique à l’année 2018, lorsque le ministère de la Fonction publique a infligé une sanction aux institutions publiques qui n’ont pas respecté une mesure exigeant que les femmes et les hommes soient en nombre égal à la direction. L’obligation d’amende a depuis été abolie par le ministère.

«Je suis heureux que nous ayons été punis pour avoir trop de femmes à la direction», a déclaré mardi le maire lors de l’assemblée de la capitale.

Il y a 11 femmes et 5 hommes à la direction de la municipalité de Paris, avec un pourcentage de femmes de 69%.

“Ce qui est très bien avec la bureaucratie, c’est que vous ne connaissez pas du tout les subtilités et que vous êtes capable de tout”, a ironisé Anne Hidalgo. Il a également annoncé qu’il paierait la peine avec ses femmes députées et chefs de cabinet.

«Je recommanderai à toutes les femmes chefs de faction, à la fois la majorité gouvernementale et l’opposition, de les accompagner si elles en ont envie», a-t-il ajouté.

«Cette punition est, bien entendu, absurde, injuste, irresponsable et dangereuse», a souligné le maire que la France est à la traîne sur la question des femmes dirigeantes.

Amélie de Montchalin, responsable du portefeuille de la fonction publique – qui est elle-même une femme – a admis que cette mesure, révoquée l’année dernière, était absurde.

«La cause des femmes mérite plus! Je voudrais que nous financions des programmes spécifiques pour promouvoir les femmes leaders dans la fonction publique à partir de la pénalité payée par Paris pour 2018 », a écrit la ministre sur Twitter.

(MTI)

Leave a Reply 121 megnézve, 1 alkalommal mai nap |