< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, dr.Benyik atya blogja, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, HITA, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Nav, nébih, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG /S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Bűnszervezetben értékesítette a kábítószert a testvérpár – vádat emelt a főügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG /S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Bűnszervezetben értékesítette a kábítószert a testvérpár – vádat emelt a főügyészség


        6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
          Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
              E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a Szegeden lakó testvérpárral és társaival szemben, akik több mint egy éven át terjesztették a kábítószert Szegeden, illetőleg Hódmezővásárhelyen.

A vádirat szerint a két férfi három társával együtt egy olyan csoportot hozott létre, amely 2018. júliusa és 2019. júniusa közötti időszakban Szegeden és Hódmezővásárhelyen nagyszámú fogyasztói kör részére adott el elsősorban kokaint, illetőleg amfetamint. A testvérpár volt az, aki a kábítószert beszerezte, illetőleg rendelkezésre bocsátotta a szervezetben alattuk levő szinten álló három másik férfinak, akik ezután a fogyasztói kör részére értékesítették a drogot tovább. A beszerzést, az elosztást, az értékesítést, valamint az abból származó bevétel elosztását telefonos applikáció és kommunikáció segítségével a bűncselekmény leplezése céljából konspiratív módon végezték és ugyanígy kommunikáltak a fogyasztókkal is, hogy kinek, mikor, mekkora mennyiségű kábítószerre van szüksége és azt hol adják át.

A bűnszervezet a működése során a fogyasztói körnek a kokaint 30.000.-Ft/adag, míg az amfetamint 3.500.-Ft/adag áron értékesítette.

A nyomozás során közel negyven fogyasztó került felderítésre, akiknek a bűnszervezet a jelentős mennyiség alsó határát meghaladó mértékben értékesített kábítószert.

A főügyészség a bűnszervezet tagjain túlmenően két olyan fogyasztót is megvádolt, akik nagyobb mennyiségben vásároltak tőlük kokaint.

A főügyészség öt férfit bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, míg a két fogyasztót kábítószer birtoklásának bűntettével vádol.

A vádemeléskor letartóztatásban lévő öt férfi és szabadlábon védekező két társuk bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

S z e g e d, 2020. december 17.

Dr. Kopasz Zsolt   
   főügyész
Leave a Reply 50 megnézve, 1 alkalommal mai nap |