| Mobile | RSS

A gyorsabban fertőző vírusmutációkat már Finnországban és Norvégiában is megjelentek

KÜLFÖLDKÖZÉLETFrissítve: 2020 dec 29.

Finnország nemzeti zászlaja.

Pár nappal ezelőtt mi is beszámoltunk a BBC cikkéből szmezgetve, hogy egyre több európai és más kontinensű országban fedezik fel a koronavírus új, fertőzőbb mutálódott variánsát.

Svédországban, Dániában, Spanyolországban, Csehországban, Szlovákiában, Franciaországban, Hollandiában, Németországban, és Olaszországban is azonosították a koronavírus Nagy-Britanniában felfedezett új változatát – adta hírül karácsony másnapján szombat este a Reuters és az AFP hírügynökségekre való hivatkozással az MTI.

Mos pedig megjelent Finnországban és Norvégiában is a koronavírusnak a korábbinál az a sokkal fertőzőbb új mutálódott változata, amelyet Nagy-Britanniában mutattak ki először, és a Dél-afrikai Köztársaságban is felfedeztek – írta az MTI.

Három utas szervezetében mutatták ki a gyorsan terjedő új variánst, akik december 18-án és 19-én tértek vissza Finnországba.

Két utasnál a vírusnak a kezdetben Nagy-Britanniában megjelent változatát azonosították, míg a harmadikban a Dél-afrikai Köztársaságban megjelent variánsát. A jelentések szerint a három páciens viszonylag jó állapotban van, elkülönítették őket.

Finnországban december 7. óta az országba Nagy-Britanniából érkezők számára koronavírus-tesztet javasoltak, abban az esetben is, ha nem mutatták a fertőzés tüneteit. Ez immár a Dél-afrikai Köztársaságból érkezőkre is érvényes.

Norvégiában 7 fő mutálódott vírussal fertőzött betegről számolt be Bent Höie, norvég egészségügyi miniszter hétfőn Oslóban.

A miniszter kijelentette, hogy 2 fő Nagy-Brittaniából érkezett haza egy rokonlátogatásból, az ő állapotuk jelenleg magas láz és gyengeség. Jelenleg az oslói különleges Covid centrumban ápolják őket. 5 szintén norvég állampolgár jelen pillanatban enyhe, megfázásos tünetetk produkálnak. Őket is karanténmegfigyelésre kórházban látnak el.

A koronavírus Nagy-Britanniában azonosított variánsát csaknem egy tucat európai országban azonosították, ami vészesen terjed a világban, de leginkább Európában.

Egyre több ország rendelt el hosszabb-rövidebb ideig tartó beutazási korlátozásokat ezek miatt a Nagy-Britanniával és Dél-Afrikával szemben is.

Magyarország sem engedte leszállni a szigetországból érkező repülőgépeket.

A vihargyors francia reakciónak a Dovernél feltorlódott kamionosok látták kárát, a káoszt pedig csak napok múlva, szombatra sikerült felszámolni.

Hétfőn Japán és Indonézia kormányai is bejelentették, hogy náluk is kimutatták az új mutálódott vírust.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 169 megnézve, 2 alkalommal mai nap |