| Mobile | RSS

Szándékos az időhúzás Czeglédy perében

Fegyelmi eljárás folyik az ügyvédi kamaránál a Demokratikus Koalíció szegedi frakcióvezetője, Binszki József ügyében

Bán Károly
2020. DECEMBER 30. SZERDA. 0:45
FRISSÍTVE: 2020. DECEMBER 30. 5:21

A Szegedi Ítélőtábla karácsonyig nem döntött a Kecskeméti Törvényszék kizárási indítványai ügyében a Czeglédy Csaba és társai ellen folyó büntetőeljárásban – közölte megkeresésünkre Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője.

Szándékos az időhúzás Czeglédy perében

Több milliárd forintos költségvetési csalással vádolják a bukott kormányfő barátját, Czeglédy CsabátFotó: MH/Purger Tamás

Hozzátette: a táblabíróság végzéséig a büntetőeljárás folytatásának időpontjáról sem tudnak dönteni. Ráadásul – hangsúlyozta –, ha az elsőrendű vádlott jogi képviselőjét az indítvány alapján ki is zárják az eljárásból, akkor az új védőnek időt is kell biztosítani a felkészülésre, amely szintén tovább húzhatja az érdemi eljárás megkezdését.

A hatmilliárd forintot meghaladó költségvetési csalással, illetve egy másik ügyben gazdasági csalással vádolt szombathelyi politikus védője, Hankó-Faragó Miklós – aki SZDSZ-es politikusként a Gyurcsány-kormány igazságügyi minisztériumi államtitkára volt – kizárását azért kezdeményezte a bíróság, mert Hankó-Faragó az eljárásjogi törvényt megszegve ügyvédként egy, a bűncselekményt beismerő, ellenérdekelt tanú segítőjeként is közreműködött, egyúttal pedig az azt tagadó Czeglédy védelmét is ellátta. Ugyanezt tette Binszki József ügyvéd is, ezért az ő kizárására is indítványt tett a Kecskeméti Törvényszék még szeptemberben, ám a szegedi táblabíróság három hónap alatt sem döntött. Megjegyezzük: Binszki József a szegedi közgyűlés DK-s frakcióvezetője.

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő bejelentése alapján Binszki Józseffel szemben fegyelmi vizsgálat indult a Szegedi Ügyvédi Kamaránál a történtek miatt. Budai lapunknak azt mondta, jól látható, hogy a DK részéről szándékos időhúzás történik. Mint fogalmazott, a cél az lehet, hogy Czeglédyt elindítsák az országgyűlési választáson, s ameddig a büntetőpere csupán bírósági szakasznál tart, addig ez a hatályos törvény alapján lehetséges.

Czeglédynek, a DK EP-képviselőjelöltjének mentelmi jogát egyébként 2019-ben a Nemzeti Választási Bizottság ellenzéki delegáltjainak szavazataival tartották fenn, ami szintén az eljárás elhúzódását eredményezte.

Czeglédy cégének hitelezői között van az Altus is

ĀJelenleg a Human Operator Zrt. vagyona zár alatt van, ha a bűnügyi eljárás vagyonelkobzással zárul, akkor a teljes megtérülésre nem lesz fedezet – mondta lapunknak a felszámolóbiztos

Czeglédy Csaba esete a Gyurcsány-bankházzal

Czeglédy Csaba esete a Gyurcsány-bankházzal

forrás:magyar hírlap

A magyarhirlap.hu weboldal sütik

Leave a Reply 278 megnézve, 1 alkalommal mai nap |