| Mobile | RSS

Szabó Tímea és Szél Bernadett beolvastak a rádióban asszonyozó Orbánnak

Írta Altruista -2021-01-03   

Orbán Szél Szabó

“KARIKÓ A BIONTECH CÉG ALELNÖKE. ORBÁN SZERINT VISZONT EGY “ASSZONYSÁG”. AZT HISZEM, EBBEN MINDEN BENNE VAN, AMIT ÉS AHOGY ORBÁN ÉS AZ EGÉSZ KORMÁNY A NŐKRŐL ÉS A TUDOMÁNYRÓL KÜLÖN-KÜLÖN ÉS EGYÜTT IS GONDOL”

– írta a Párbeszéd társelnöke Facebook-oldalán.

Mint ismertOrbán Viktor vasárnap reggel a Kossuth rádiónak adott interjújában beszélt a Pfizer-vakcináról és Karikó Katalinról. A vakcináról azt mondta, “kis túlzással magyar”, mert ugyan amerikai pénzből, de “magyar ésszel fejlesztették ki”. Karikóról pedig úgy fogalmazott: büszkék lehetnek a magyarok a tudós asszonyra, aki egyébként, mint megtudta, “egy kisújszálláshelyi asszonyság”.

Szabó Tímea szerint a lopás, a csalás, mások elnyomása és megalázása pusztán a következménye annak a középkori és kíméletlen gondolkodásnak, amit Orbánék minden téren a magukénak vallanak. Minden ott kezdődik, hogy miként gondolkodunk és beszélünk a másik emberről. Ha befogadók és szolidárisak vagyunk, ha másokat magunkkal egyenrangúnak tartjuk, ha nem tekintjük magunkat semmilyen módon különbnek, mint bármely más ember, az a cselekedeteinkben is meglátszik.

“ORBÁN EGY KÉNYÚR, ÉS ENNEK KÖVETKEZMÉNYEIT NYÖGJÜK KÜLÖNBÖZŐ MÉLYSÉGEKBEN MINDEN NAP. ’22-TŐL VISZONT VÉGET VETÜNK AZ ÖNKÉNYURALOMNAK”

– ígérte Szabó.

Nem sokra rá Szél Bernadett is megszólalt a témában. Facebook-oldalán azt írta: még a sokat próbált ellenzéki füleinek is abszurd volt, amit Orbán a mai interjújában megengedett magának.

“EGY OLYAN ORSZÁGBAN, AHOL A MÁSODIK HULLÁM TRAGIKUS PUSZTÍTÁST OKOZOTT ÉS OKOZ, EMBERÉLETEKBEN ÉS EGZISZTENCIÁKBAN EGYARÁNT, ÉS AMINEK MÉG EGYÁLTALÁN NINCS VÉGE, AHOL A MAI NAPIG EGY ÉPKÉZLÁB OLTÁSI TERVET SEM TUDNAK LETENNI AZ ASZTALRA, CSAK EGY NIHILISTA, A VALÓSÁGGAL VALÓ KAPCSOLATÁT TELJESEN ELVESZÍTETT ÉS/VAGY MÁS EMBEREKET TELJESEN GONDOLKODÁSRA KÉPTELENEKNEK TARTÓ POLITIKUS BÍR ILYENEKET MONDANI”

– írta.

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 197 megnézve, 1 alkalommal mai nap |