< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, GFHF hallgatói blogja, HITA, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Nav, nébih, Rendőrségi hírek, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Szél Bernadett: Sajnos megint egy csomó hazugság és rosszindulatú csúsztatás hangzott el Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában, amit helyre kell tenni

| Mobile | RSS

Szél Bernadett: Sajnos megint egy csomó hazugság és rosszindulatú csúsztatás hangzott el Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában, amit helyre kell tenni

BELPOLITIKAKÖZÉLETFrissítve: 2021 jan 22.

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő.

MegosztásSajnos megint egy csomó hazugság és rosszindulatú csúsztatás hangzott el Orbán Viktor reggeli rádióinterjújában, amit helyre kell tenni.

?

Egy: a miniszterelnök a vakcinák uniós engedélyezésével kapcsolatban is “Brüsszelt” hibáztatja, aki “nem adja ki az engedélyt, miközben máshol már oltanak vele.” Csakhogy a vakcinák engedélyezését nem “Brüsszel” végzi, hanem az Európai Gyógyszerügynökség, az engedélyezés pedig nem egy bürokratikus papírmunka, amivel gyorsan végezni kell, hanem egy komoly vizsgálatokat igénylő eljárás.

?

Kettő: ez a türelmetlen sürgetés és politikai nyomásgyakorlás egyáltalán nem megnyugtató az orosz és kínai vakcinákkal kapcsolatban, amelyek ideiglenes engedélyt kaptak Magyarországon.

?

Három: ne merészelje Orbán Viktor a halálozásokért is Brüsszelt okolni, amikor azt mondja: “az nem lehetséges, hogy azért haljanak meg magyar emberek, mert a brüsszeli vakcinabeszerzés lassú”. Nem Brüsszel irányítja Magyarországot, hanem Orbán Viktor, aki totálisan félrekezelte a második hullámot, mert annyira megijedt a GDP visszaesésétől, hogy hagyta elszabadulni a járványt és csak az utolsó utáni pillanatban intézkedett. Úgy hagyta működni az országot ősszel, hogy alig teszteltek, a kontaktkutatás az első pillanatban összeomlott, a veszélyeztetett csoportok semmilyen védelmet nem kaptak. A kormányzati lépések fáziskésésének tudható be, hogy Magyarország uniós, sőt világszinten is élmezőnyben volt a halálozások számában, a koronavírus áldozatainak a száma már 12 ezernél jár. Mi lenne, ha Orbán Viktor kivételesen önkritikát gyakorolna, és elismerné, hogy csúnyán elrontották, hogy miattuk robbant be a járvány ennyire Magyarországon, és egyszer az életben nem Brüsszelre mutogatna gyáván? A felelősség az övé, ő halogatta a döntéseket!

?

Négy: semmi szükség meghosszabbítani a kormány felhatalmazását. Nyárig érvényben van az egészségügyi válsághelyzet, aminek keretében bármit megtehetnek az alapjogok korlátozásán kívül, mint a gyülekezés tilalma, de erre nincs is semmi szükség. Ráadásul ahogy már számtalanszor bizonyították, folyamatosan visszaélnek a felhatalmazással, ésszel felfoghatatlan pénzeket szórnak el a hátországuknak, ellenzéki önkormányzatokat csinálnak ki adóelvonásokkal és lehetetlenítik el a közérdekű adatokhoz való hozzáférést. Semmi esetre sem szabad újabb felhatalmazást kapniuk, mert nem arra használják, amire való!

?

Öt: a legnagyobb hazugság az, amit a gazdaságvédelemmel kapcsolatban mondott a miniszterelnök. Úgy fogalmazott, hogy “a magyar válságkezelés arra épül, hogy a munkahelyeket védjék meg, és ehhez erős vállalkozások kellenek.” Azt is hozzátette, szerinte nem megszorítás kell válság idején. Akkor menjünk sorban: a magyar válságkezelés a legkevésbé sem a munkahelyek megvédésére épül, hanem a beruházások támogatására – ezt maga Orbán Viktor mondta el már számtalan alkalommal. Emiatt szúrták ki a vállalkozások szemét nevetségesen szűkmarkú bértámogatási rendszerrel, és ezért van az is, hogy a vállalkozások a mai napig nem kapták meg az ágazati bértámogatást. Nem védték meg tehát a munkahelyeket – a Gazdaságvédelmi Alapból elszórt irdatlan mennyiségű pénzt nem az embereknek, nem a családoknak adták, hanem a nagyvállalatoknak, kormányközeli cégeknek, megalomán beruházásokra. A megszorításokról pedig annyit, hogy megszorító politikájukkal a járvány kellős közepén álltak neki az önkormányzatok szétverésének, az ellenzéki önkormányzatok kivéreztetésének, a kicsinyes bosszúhadjáratnak.Az igazság az, hogy Orbán Viktor és kormánya súlyosan félrekezelte mind az egészségügyi, mind a gazdasági válságot. Itt lenne az ideje ezzel szembenézni és vállalni a felelősséget!#SzelBernadett#Magyarország#válságkezelés

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 143 megnézve, 1 alkalommal mai nap |