| Mobile | RSS

Februártól emelkedik a minimálbér

Sőt, év közben még tovább emelkedhet, akkor aztán tényleg lesz mit költeni.

Röviden

RÖVIDENMA, 15:53

Péksüteményeket pakol egy dolgozó az Aldi diszkontlánc I. kerületi, Mészáros utcai üzletében 2020. február 25-én.
Péksüteményeket pakol egy dolgozó az Aldi diszkontlánc I. kerületi, Mészáros utcai üzletében 2020. február 25-én.Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Február 1-től a minimálbér bruttó értéke az eddigi 161 000 forintról kőkemény 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik.

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a 4 százalékot sem elérő béremelés kapcsán hétfőn azt mondta, amennyiben az év közben a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó (szocho) a jelenlegi 15,5 százalékról, 13,5 százalékra csökken, akkor majd a minimálbér automatikusan havi bruttó 169 ezer, míg a garantált bérminimum havi bruttó 221 100 forintra emelkedik.

Az államtitkár kiemelte, hogy a 2021-es bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) kivételével a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának valamennyi tagja aláírta, így a szakszervetek részéről: a Liga Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a munkaadók részéről pedig a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), az Áfeosz-Coop Szövetség, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ).

forrás:röviden.hu

Leave a Reply 90 megnézve, 1 alkalommal mai nap |