| Mobile | RSS

Nem volt rémhírterjesztés Hadházy halottasházas videója///Hadházyho márnice nebylo strašáckého videa

A főügyészség elutasította Tényi István feljelentését.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Magyar Nemzetnek azt írta, nem volt bűncselekmény, hogy Hadházy Ákos képviselő a szentendrei halottasházban, részben nyitott koporsókban fekvő halottakról készült videóra hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán.

Ezt követően több vizsgálat is indult, még aznap közölték, mégsem koronavírus-fertőzésben elhunytak holttesteit mutatta a videó, a felvételen látszó zsúfoltságot nem tapasztalták, de a holttestek tárolására alkalmas két hűtő közül egy nem üzemelt, a nyilvántartások pedig nem pontosak.

A Magyar Nemzet Szentendrén megtudta: a videó napvilágra kerülése utáni napon több holttestet elszállítottak a halottasházból. A lap megkereste azt a fiatalembert is, akiről elterjedt, hogy az ő telefonján készült a videó, de ő azt mondta, nem volt ott a halottasházban a videó készítésekor. A szentendrei nyomozók még vizsgálják a történteket. 

Hadházy Ákos Facebook-oldalán erre úgy reagált, a kormányzati propaganda hiába gyalázta, ő tudta, nem fognak „nyomozni”, mert akkor kiderülne, hogy:

  • a szentendrei nem egyedi eset, a kórházak proszektúráin még méltatlanabb állapotok uralkodtak,
  • és hazugság volt, hogy biztosan nem voltak koronavírus-fertőzöttek az elhunytak között.

A képviselő szerint egy nyomozásnál kiderülne az is, hogy a temetők (kórházi halottasházak) ellenőrzése kormányzati feladat, az önkormányzatok ellenőrzési jogkörét régen elvették. Hadházy Ákos szerint a főügyészség döntése azt jelzi, a hatalom

MÉG nem tart ott, hogy az egyre elégedetlenebb emberek megfélemlítésére valódi retorziót alkalmazzon. Elég neki, ha az emberek megijednek és elhallgatnak már ennek lehetőségétől is.

forrás:24.hu

Hadházyho márnice nebylo strašáckého videa

  1. ledna 2021 | pošta Ústavní soud, Aktuální zprávy, Události, Soud / Státní zastupitelství / Soudní rada v Szegedu, Ministerstvo EE, Obrázky života / bulvár, Tiskové středisko EU, europarl.europa.eu/news/cs, europarl.hu, Chattering News, Redaktor hlavní blog, veřejný život, maďarský helsinský výbor, Nav, nébih, Police News, Bílý dům

VNITROZEMÍ
György Farkas 26. 1. 2010 09:21
Úřad generálního prokurátora zprávu Istvána Tényiho zamítl.

Ústřední prokuratura pro vyšetřování napsala maďarskému národu, že pro Ákose Hadházyho není zločinem upozorňovat na videu mrtvých v márnici Szentendre, částečně v otevřených rakvích, na své stránce na Facebooku.

Následně bylo zahájeno několik vyšetřování hlášených ve stejný den, ale mrtvoly těch, kteří zemřeli na infekci koronaviry, nebyly na videu zobrazeny, na záznamu se neobjevilo žádné přetížení, ale jeden ze dvou chladniček vhodných pro skladování mrtvol nebyl funkční a záznamy byly nepřesné.

Maďarský národ to zjistil ve městě Szentendre: den poté, co vyšlo najevo video, bylo z márnice odstraněno několik těl. Dokument také kontaktoval mladého muže, který šířil informace o tom, že video bylo natočeno na jeho telefonu, ale řekl, že tam nebyl v márnici, když byl natočen. Vyšetřovatelé v Szentendre stále vyšetřují, co se stalo.

Ákos Hadházy na to na své facebookové stránce reagoval tak, že ho vládní propaganda marně urážela, věděl, že nebudou „vyšetřováni“, protože by se ukázalo, že:

Szentendre není individuální případ, vyhlídky nemocnic byly v ještě nehodnějších podmínkách,
a byla to lež, že mezi zemřelými určitě nebyli infikováni koronaviry.
Podle MP by vyšetřování odhalilo také to, že kontrola hřbitovů (nemocničních márnic) je vládním úkolem, kontrolní pravomoci místních vlád jsou již dlouho odňaty. Podle Ákose Hadházyho rozhodnutí úřadu generálního prokurátora naznačuje moc

Ještě NENÍ tam, aby použil skutečnou odvetu k zastrašování stále nespokojených lidí. Jemu stačí, když se lidé vyděsí a o možnosti toho budou mlčet.

zdroj: 24.hu

Leave a Reply 121 megnézve, 1 alkalommal mai nap |