| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Késsel fenyegette a családgondozót – vádat emelt az ügyészség


                6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
                   Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                            E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a gyermeke iskolai hiányzása miatt indult eljárásban lépett fel erőszakosan.

A vádirat szerint a férfi kiskorú gyermekének ötven órát meghaladó iskolai hiányzása gyűlt össze, ami miatt védelembe vételi eljárás indult. A férfit 2020. december 8. napjára idézték meg az egyik megyebeli város családsegítő központjába, ahol a családgondozók konzultálni kívántak vele. A megbeszélés során a gondozók kilátásba helyezték, hogy amennyiben a jóváhagyott gondozási tervben foglaltakat a vádlott nem tartja be, úgy felmerülhet a gyermek családból történő kiemelése is. Ekkor a vádlott a nadrágja korcából elővett egy közel 50 cm hosszúságú kést, melyet maga elé tartva megfenyegette a sértetteket, hogy amennyiben elveszik tőle a gyermekét, vagy a gyermeke hiányzásával kapcsolatos eljárás nem a számára megfelelően alakul, úgy leszúrja őket.

A vádlott a sértettek felszólítására a kést végül eltette, majd az intézményből távozott.

A vádlott a fenti fenyegető magatartásával és kijelentésével a sértetteket jogszerű eljárásukban akadályozta. A családgondozók a jogszabály szerint közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

A Szentesi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2021. január 28.

Dr. Kopasz Zsolt     
      főügyész
Leave a Reply 99 megnézve, 1 alkalommal mai nap |