| Mobile | RSS

„Ki fogunk menni az utcára!” – éhezésről beszélnek az elkeseredett vendéglátósok/// „Jdeme na ulici!“ – zoufalí kuchaři mluví o hladovění

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2021 jan 27.

demonstráció – tüntetés

Megosztás

Egy budapesti vendéglátós szerint az elmúlt 2020-as évben a vendéglátó és turisztikai ágazatban a bérigények és a bérleti díjak is irreálisan megugrottak, ami nagyon megterhelte az üzemeltetőket.

Az után, hogy egyik pillanatról a másikra szinte leállt minden a második hullám kezdetekor, az állam által kínált segítséggel pont azok nem tudtak élni, akiknek szükségük lett volna rájuk. A kormány egyébként novemberben tett ígéretet a megsegítésükre, de ezt a pénzt még január végén se kapták meg, sőt a beígért összeg sincs sehol, és téma is súlyosan kerülve van kormányrészről.

A második hullám kezdetekor amikor kiderült, hogy részleges bezárásra kényszerülnek az éttermek, kávézók, pubok és a szórakozóhelyek, több tízezer ember maradt munkahely nélkül. Közben totál be kellett zárniuk mindent. Mára a megélhetéssel együtt sokan a reményüket is elvesztették, hogy egyszer minden rendbe jön. Napról napra növekszik a feszültség és az elkeseredés. Folyamatosan szegénységben és nincstelenségben élnek. Többek már csőd szélére kerültek és többek kényszerültek teljes bezárásra, azaz szó szerint csődbe ment.

A mosogatók, takarítók, különféle konyhai vagy éttermi kisegítő tevékenységeket folytató munkatársak még rosszabb helyzetben vannak, ők eleve hónapról hónapra éltek. hát akkor most szerintetek hogy élnek?!

Megmondom, szó szerint mélyszegény lett és nincstelen, esetlegesen hajléktalan.

A feszültség az országban már kézzelfogható. Ha lemegyek az utcára vagy a boltba, ott is érezni. Attól tartok, egyszer csak berobban a tehetetlenség és a kilátástalanság miatti düh. Az otthon szorongó, nélkülöző vendéglátós emberek egy ponton túl le fogják szarni a vírust, és kimennek az utcára.

És ki is mennek!

❌

  Méghozzá Február 1-én.

Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről /az út szélén lettünk hagyva/ az ígéretek ellenére, gondolok itt vállalkozás támogatás, bértámogatás /amit nyújtanak az vicc!!/, így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!

– olvasható a nagykanizsai pár nappal ezelőtti Resti Presszó & Söröző Facebook-bejegyzésében, ami egyetlen nap leforgása alatt több tízezer reakciót váltott ki a közösségi felületen.

Ezért kell utcára vonulni és tüntetni. Tüntetni az éttermek megnyitásáról, de előtte egy párbeszédet folytatni a kormánnyal. Nem szabad rögtön a mélyvízbe ugraniuk és nyitniuk az így is szegény vendéglátósoknak.

Mert a járványügyi szabályok megszegése miatt akár több százezer vagy milliós pénzbüntetést szab ki a Rendőrség az így is kaotikus anyagi helyzetű vendéglátósokra ha kinyitnak.

Tehát egyelőre

00:00/00:00Loading Adne nyissanak ki!

Az Orbán-kormány bár ugyan létrehozta a Gazdaságvédelmi alapot, valódi segítségnyújtás helyett csak látszatintézkedéseket tettek, többek között a vendéglátósokért. Az ebből felhasznált pénzek jelentős részének semmi köze nem volt a valódi gazdaságvédelemhez, ilyen volt például a Budapest-Belgrád vasútvonal vagy az atlétikai stadion vagy Mészáros Lőrinc vagy más oligarcha kitömése.

Mindemellett a vendéglősöket folyamatos bizonytalanságban tartják, hiszen senki sem tudja pontosan mikor nyithat az ország. Gulyás Gergely csütörtöki bejelentése alapján pedig nem valószínű, hogy február elsején bekövetkezhet mindez, ugyanis a kancellárminiszter úgy látja a szomszédos országokban a harmadik hullám kezdődött meg, bár nálunk csökken a betegek és az áldozatok száma, ugyanakkor a korlátozások érdemi enyhítésére nincsen esély, amíg nem csökkennek tovább a fertőzési számok, és nem indul meg a tömeges oltás.Az állam bértámogatása, amely azt jelenti, hogy valaki 30 ezer forintból éljen meg egy hónapban, a viccel egyenlő. Ezért nem is hajlandóak kiváltani.

Szerintem érthetetlen, hogy míg nekik a rendelet értelmében zárva kell tartaniuk, addig a multikban akár száz ember is jelen lehet egyszerre, a dohányboltokban pedig bárki vásárolhat például sört, míg ők semmit sem értékesíthetnek, még elvitelre sem.

Tehát tüntess és demonstrálj és csatlakozz hozzájuk te is.

❌
❌
❌

Tüntetés és demonstráció, 2021 Február 1-én,Hősök tere, Budapest 1146, Magyarország.

❌
❌
❌

fecsego.eu/OLKT

strážní zprávy
Zpráva
Sportovní
Soud v Szegedu
Milovat
Věda / ekonomie
Stížnosti zákazníků
Bílý dům
„Jdeme na ulici!“ – zoufalí kuchaři mluví o hladovění

  1. ledna 2021 | pošta Ústavní soud, Aktuální zprávy, Události, Soud / Státní zastupitelství / Soudní rada v Szegedu, Ministerstvo EE, Obrázky života / bulvár, Tiskové středisko EU, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Ochrana spotřebitele, Redaktor hlavní blog, studentský blog GFHF, HITA, veřejný život, kultura, maďarský helsinský výbor, Nav, nébih, policejní zprávy, segedínský tribunál, Bílý dům
    PUBLIKACE VNITŘNÍ POLITIKY 27. ledna 2021

demonstrace
Sdílení

Podle hostitele v Budapešti v posledním roce 2020 neskutečně vyskočily také mzdové požadavky a nájemné v sektoru pohostinství a cestovního ruchu, což pro provozovatele znamenalo velkou zátěž.

Poté, co se na začátku druhé vlny téměř vše z jedné chvíle do druhé zastavilo, nemohl stát nabídnout pomoc státem ten, kdo by je potřeboval. Mimochodem, vláda jim slíbila pomoc v listopadu, ale tyto peníze neobdržely ani na konci ledna a přislíbená částka se nenachází nikde, a vládě se problém vážně vyhýbá.

Na začátku druhé vlny, kdy vyšlo najevo, že restaurace, kavárny, hospody a noční kluby byly nuceny částečně zavřít, zůstaly desítky tisíc bez práce. Mezitím museli všechno zavřít. Dnes spolu s obživou mnoho lidí ztratilo naději, že všechno bude jednou provždy v pořádku. Napětí a zoufalství se každým dnem zvyšují. Neustále žijí v chudobě a chudobě. Některé již byly na pokraji bankrotu a některé byly nuceny úplně uzavřít, což znamená, že doslova zkrachovaly.

Dřezy, uklízečky, zaměstnanci provádějící různé kuchyňské nebo restaurační pomocné činnosti jsou v ještě horší pozici, žili na prvním místě z měsíce na měsíc. jak si myslíš, že teď žijí?

Řeknu vám, doslova se stal hluboce chudým a opuštěným, možná bez domova.

Napětí v zemi je již citelné. Když jdu ulicí nebo do obchodu, cítím se tam také. Obávám se, že najednou vypukne hněv bezmocnosti a beznaděje. Úzkostní, opuštění lidé v pohostinství doma vypijí virus a nezmizí na ulici.

A jdou ven!

  1. února.

Dosud jsme dodržovali současná omezení, ale protože jsme nedostali žádnou podporu od vlády / zůstali jsme na kraji silnice / navzdory slibům, myslím zde na podporu podnikání, podporu mezd / co vtip je o !! /, takže po 3 měsících nechceme, aby nadále podporoval práci vlády, zvláště poté, co nevede k žádným výsledkům!

  • lze si jej přečíst na příspěvku Resti Presszó & Sörző z Nagykanizsy před několika dny, což vyvolalo desítky tisíc reakcí na rozhraní komunity v průběhu jediného dne.

Proto musíte vyjít do ulic a demonstrovat. Předveďte otevření restaurací, ale předem se zapojte do dialogu s vládou. Neměli by okamžitě skočit do hluboké vody a otevřít se již tak chudým kuchařům.

Protože za porušení epidemiologických pravidel uloží policie kuchařům, kteří jsou stále v chaotické finanční situaci, pokud budou otevřeni, pokuty až do stovek tisíc nebo milionů.

Takže zatím

00: 00/00: 00 Načítání Adne se otevře!

Ačkoli Orbánova vláda vytvořila Fond hospodářské ochrany, místo poskytnutí skutečné pomoci byla přijata pouze ostentativní opatření, včetně opatření pro hostitele. Hodně peněz vynaložených na to nemělo nic společného se skutečnou ekonomickou ochranou, jako například železniční trať Budapešť-Bělehrad nebo atletický stadion nebo nacpání Lőrinca Mészárose nebo jiných oligarchů.

Restaurace jsou však neustále v nejistotě, protože nikdo přesně neví, kdy se země může otevřít. Podle čtvrtečního oznámení Gergelyho Gulyása je nepravděpodobné, že se to všechno stane 1. února, protože kancléř vidí třetí vlnu v sousedních zemích, i když počet pacientů a obětí klesá, ale není zde šance na infekci čísla pokračují a masové očkování nezačíná. Dotace na státní mzdu, což znamená, že někdo musí žít z 30 tisíc forintů měsíčně, se rovná žertu. Proto nejsou ani ochotni to spustit.

Považuji za nepochopitelné, že i když musí být podle nařízení uzavřeny, v multis může být přítomna až stovka lidí a v tabákových obchodech si pivo může kupovat kdokoli, zatímco on nemůže nic prodat, ani vzít to pryč.

Takže předvádějte a předvádějte a připojte se k nim také.




Demonstrace a demonstrace, 1. února 2021, Náměstí hrdinů, Budapešť 1146, Maďarsko.




fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 149 megnézve, 1 alkalommal mai nap |