| Mobile | RSS

Világbotrány:Orbán hatósági engedély nélküli vakcinával oltatja be a magyarokat

Amerikai Népszava

Amerikai Népszava Opinion

KÖZZÉTÉVE JANUARY 29, 2021, 4:11 AM13 MINS

ANER eddig sem szűkölködött botrányokban és elfogadhatatlan intézkedésekben, de Orbán mostani rendelete vélhetően túltesz minden eddigi törvénytelenségen: európai és magyar hatósági engedély nélküli vakcinákkal oltatják be a magyarokat. Az alaptörvény XX. cikk (1) bekezdése szerint: “Mindenkinek joga van a testi és lelki egészséghez”. Olyan vakcina, amelynek forgalomba hozatalát nem előzte meg semmi vizsgálat, s amely nem rendelkezik sem európai, sem magyar forgalomba hozatali engedéllyel, nem alkalmazható, mert veszélyezteti a beoltott emberek egészségét.

A Kormány 19/2021. (I. 28.) Korm. rendelete szerint európai és magyar hatósági engedély nélküli vakcinákat lehet vásárolni és alkalmazni a magyar emberek beoltására, ha az oltóanyagot Nagy-Britanniában, vagy három más országban, amelyek közül legalább egy uniós vagy uniós tagjelölt ország (!) ország, és ha már legalább egymillió ember esetében alkalmazták, amit Szijjártó Péter állapít meg. Orbán nyáron nem tett semmit a járvány megfékezésére, teltházas futballmeccsekkel elterjesztette a fertőzést az egész országban, amelynek 11 ezer halálos áldozata lett. Minden ráért, de most nem képes kivárni, hogy az elkészült oltóanyagokat megvizsgálják és kiadják rájuk a hivatalos hatósági engedélyeket.

Mindez azután, hogy a zsenik nem ugyanazt a mintát kapták az orosz vakcinából sem, amit megvásároltak, s amivel beoltják a magyarokat. Most pedig a világ első számú idiótája, a dunakeszi futsallcsapat kétballábas hülyéje, Orbán talpnyalója fogja hitelesíteni, hogy melyik vakcinát lehet hatósági engedély nélkül is alkalmazni. Nem egy orvos, nem egy szakember, nem az erre hivatott gyógyszerfelügyelet, nem az OGYÉI, hanem Szijjártó Péter, akinek egy kamu sportmenedzseri diplomája van. Hol van a tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter (ő Mátyás király csontjaival van elfoglalva a világjárvány idején), hol van az orvosi kamara és az OGYÉI vezetői? Ki az, aki adja ehhez a kuruzsláshoz a nevét? Melyik orvos az, aki Szijjártó Péter igazolására bead egy ellenőrzés és hatósági engedély nélküli vakcinát? Ez abszurdum.

Miért ilyen sürgős? Ha egy évet lehetett várni, akkor egy hónapot nem lehet kibírni, hogy biztonságos és bevizsgált oltóanyagot juttassanak az emberek szervezetébe? Két oka van annak, hogy veszélyeztetik a magyar emberek életét. Az egyik az, hogy Orbán minél hamarabb fel akarja oldani a szigorításokat, mert a magyar gazdaság egyébként is a béka feneke alatt teljesít, és a NER rossz mutatói lassan érezhetők lesznek a mindennapokban és az emberek életszínvonalában. Túl sok pénzt loptak el, még a járvány alatt is tízmilliárdokkal, százmilliárdokkal tömték ki a strómanokat, ezért nincs tartaléka az országnak. Másik ok pedig az, hogy a vakcina beszerzése a lélegeztetőgépekhez hasonló korrupt biznisz, lopás, amit ezúttal is Szijjártó minisztériuma intéz, s meg kell kötni az üzletet a kínaiakkal és az oroszokkal, nem várnak.

Mindkét ok rendkívül súlyos, és mindkettőért Orbánt terheli a felelősség. Ilyen feltételek között még azt sem lehet tudni, hogy az országba beérkező vakcinák azok-e, amelyekről Szijjártó kiállítja az engedélyt az egészésgügyi hatóságok helyett, minden vizsgálat nélkül. A jobbik eset, ha a magyar emberek placebót kapnak, de akkor tovább pusztít a járvány közöttük. Rosszabb esetben olyan mellékhatások is lehetnek, amit senki nem tud előre.

Szijjártó olyan oltóanyagra bólint rá, aminek legfeljebb a nevét tudja, de ezeknek is vannak különféle változataik. Egyes oltóanyagokat még a megbízható gyártók sem ajánlanak a 65 év felettieknek, Orbán pedig őket akarja beoltani velük először. Nem lehet tudni, hogyan hatnak ezek az egyes alapbetegségekre, és soha senki nem tudja megállapítani majd, hogy az alapbetegségükben életüket vesztő emberek alapbetegségére milyen mértékben hatott az engedély nélküli vakcina. Felelőtlen gazemberek olyan anyagot juttatnak a magyar emberek testébe, aminek a hatásáról és a kockázatáról semmit nem tudnak.

A kínai Adidas cipőket ismerjük, a vakcináik sem lehetnek jobbak. Nem beszélve a higiéniáról, ami miatt “megajándékozták” a világot a vírussal, amit ki sem lehet irtani. A kínai igénytelenséget jól ismerjük, egy amerikai város kínai negyedében eltölteni egy órát és beszívni a levegőt, járkálni az utcán szabadon csordogáló szennylében maga is egy kész fertőzésveszély. Ezeknek az embereknek a vakcináit semmiféle komoly nyugati, amerikai vagy európai gyógyszerügynökség nem vizsgálta meg és nem engedélyezte. Az egy garancia, hogy a kínai diktatúra beoltott vele egymillió embert, egy olyan országban, ahol nyom nélkül tűnnek el emberek százezrei?

Ez emberkísérlet, nemcsak felelőtlenség, hazárdírozás, hanem bűncselekmény. Emberi életeket veszélyeztető kuruzslás és sarlatánság. Ennyi erővel holnap bármilyen gyógyszert be lehet adni az embereknek, ha Szijjártó rábólint és jó üzletet csinál vele az orbáni bűnszervezetnek. Ki az az orvos, aki ilyen oltóanyagot bead? Honnan tudja, hogy nem halált fecskendez be egy embernek a testébe? Honnan tudja, hogy milyen betegségekre hogyan hat, kit milyen mértékben veszélyeztet? Hogyan vállalhatja egy orvos a felelősséget ezért? Hogyan engedheti meg ezt a tisztifőorvos? A kórházak? A tisztifőorvosnak és a kórházak igazgatóinak, az orvosoknak azonnal le kellene mondaniuk, ha arra akarják kényszeríteni őket, hogy hatósági vizsgálat és engedély nélküli vakcinákat Szijjártó bemondására kell beadniuk az embereknek.

Orbán ezzel bizonyította, hogy neki semmi nem számít, csak a pénz és a hatalom. Nem érdekli, hogy magyar emberek millióit veszélyezteti. Ez az ember elmebeteg, köztörvényes bűnöző, akit azonnal le kell váltani, mert közveszélyes. Orbán orosz rulettet játszik a vakcinákkal.

Itt olvasható a rendelet:

A Kormány 19/2021. (I. 28.) Korm. rendelete a biztonságos veszélyhelyzeti gyógyszerellátáshoz szükséges egyes intézkedésekről szóló 488/2020. (XI. 11.) Korm. rendelet módosításáról

A Kormány az Alaptörvény 53. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, figyelemmel a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 51/A. §-ára, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A biztonságos veszélyhelyzeti gyógyszerellátáshoz szükséges egyes intézkedésekről szóló 488/2020. (XI. 11.) Korm. rendelet 6/A. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„6/A. § (1) A gyógyszerészeti államigazgatási szerv különös méltánylást érdemlő betegellátási érdekből, a koronavírus feltételezett vagy igazolt terjedésének megakadályozása érdekében az állami egészségügyi tartalék kezeléséért felelős szerv kérelmére engedélyezi

a) EGT-megállapodásban részes államban,

b) Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságában vagy

c) legalább három – köztük legalább egy európai uniós vagy európai uniós tagjelölt – államban

a betegek számára hozzáférhetővé tett, illetve alkalmazásra engedélyezett gyógyszer behozatalát, a betegek

számára történő hozzáférhetővé tételét, illetve alkalmazását,

(2) Az (1) bekezdés alapján abban esetben kerülhet sor az engedély kiadására, ha a gyógyszert legalább egymillió

személynél már alkalmazták. Ezen feltétel teljesülését a külpolitikáért felelős miniszter állapítja meg.

(3) A gyógyszerészeti államigazgatási szerv az (1) és (2) bekezdés szerinti engedélyt az adott államban kiadott

engedély alapulvételével vagy annak elismerése útján is kiadhatja.

(4) Az (1)–(3) bekezdés szerint kiadott engedély alapján behozott gyógyszer alkalmazásához a Kormány

rendeletében további feltételeket állapíthat meg.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Orbán Viktor s. k.,

miniszterelnök

Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |