< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Ónos eső, hófúvás és havazás miatt is veszélyjelzést adott ki a meteorológiai szolgálat

| Mobile | RSS

Ónos eső, hófúvás és havazás miatt is veszélyjelzést adott ki a meteorológiai szolgálat

A zalai, somogyi területeken akár 10 cm-t megközelítő vizes, tapadó hó is hullhat.

SZILÁGYI SZABOLCSMA, 15:32

Kerékpárosok a behavazott Szabadság téren Nyíregyházán 2021. január 29-én.
Kerékpárosok a behavazott Szabadság téren Nyíregyházán 2021. január 29-én.Fotó: MTI/Balázs Attila

SZOMBATON DÉLUTÁN EGY CSAPADÉKZÓNA ÉRI EL HAZÁNKAT, ÉS ELEINTE ESŐ ÉS ZÁPOR, MAJD AZ ESTI ÓRÁKTÓL HAVAS ESŐ, HAVAZÁS IS VÁRHATÓ

– olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Vasárnap, a hajnali, reggeli órákban délen, délkeleten átmeneti ónos esőre is van kilátás.

Mint írták, a legkevesebb hó az északkeleti és délkeleti területeken várható, míg a Dunántúl déli, délnyugati részein lehet a legtöbb. Átlagosan lepel és 5 centiméter között alakul majd a hóvastagság, de a zalai, somogyi területeken akár 10 cm-t megközelítő vizes, tapadó hó is hullhat. A Bakonyban a vasárnap délután megerősödő északkeleti szél hófúvást okozhat, ezért Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat:

veszelyjelzes-hofuvas

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A jelentős havazás miatt Zala és Somogy megyére, az ónos eső veszélye miatt Békés és Csongrád-Csanád megyére adtak ki vasárnapra citromsárga veszélyjelzést:

veszelyjelzes-0130

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

fecsego.eu/röviden

Leave a Reply 100 megnézve, 1 alkalommal mai nap |