< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, HITA, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, Nav, nébih, Rendőrségi hírek, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/ S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Újabb vádemelés a kábítószer miatt meghalt öt hónapos csecsemő ügyében

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/ S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Újabb vádemelés a kábítószer miatt meghalt öt hónapos csecsemő ügyében

 
                6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
                   Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                            E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akinek hanyagsága az élettársa kislánya halálához vezetett.

A vádirat szerint a vádlott élettársa tizenéves kora óta fogyasztott kábítószert, amelyet harmadik terhességének idejére felfüggesztett. A nő a gyermek két hónapos korát követően felhagyott az anyatejes táplálással és ismét rendszeres kábítószerfogyasztóvá vált. A nőt a vádlott látta el kábítószerrel a bűncselekményt megelőző időszakban. A vádlott és az élettársa 2018. január 18. napján egy megyebeli falu hoteljében szálltak meg, ahova magukkal vitték a nő öt hónapos gyermekét is. Szintén magukkal vittek a férfi által beszerzett amfetamin tartalmú kábítószert is, közös fogyasztás céljából. Délután öt óra körül a vádlott és az élettársa a por állagú amfetamin tartalmú kábítószert figyelmetlenségükből adódóan egy olyan helyen hagyták, hogy a kábítószer az öt hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került. Ezt követően a kislány elaludt, de pár óra múlva sírva ébredt, azonban ekkor a már kábítószer hatása alatt álló sértettet vissza tudták altatni. A vádlott élettársa ekkor a sértett sírását a fogzás okozta fájdalomnak vélte és saját fogkrémjével az ínyét bekente. Az öt hónapos gyermek halála valamivel éjfélt megelőzően állt be a kábítószer okozta légzési elégtelenség és az azzal összefüggő egyéb okok miatt.

A vádlott és az élettársa éjjel egy óra körül észlelte, hogy a gyermek nem lélegzik, mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével, valamint kábítószer kereskedelem vétségével vádolja, mely utóbbit visszaesőként követett el.

A férfi az élettársával szemben történt vádemelés idején ismeretlen helyen tartózkodott, vele szemben a megyei rendőr-főkapitányság elfogatóparancsot adott ki, mely időközben eredményre vezetett.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

S z e g e d, 2021. február 1.

Dr. Kopasz Zsolt     
      főügyész
Leave a Reply 106 megnézve, 1 alkalommal mai nap |