| Mobile | RSS

Szombathely polgármestere olyat látott a Képviselői Irodaházban, ami miatt minden vendéglátóst megfenyegetett Orbán

február 1, 2021 Jabronka Richárd Hírek 0

Kép forrása: Nemény András Facebook-oldala

Nemény András, Szombathely polgármestere a város járványügyi helyzetéről tartott videós tájékoztatót hétfőn. A Facebookon tartott tájékoztatón beszélt a városra vonatkozó járványügyi adatokról és az oltási programról, de megemlítette azt is, milyen nehéz helyzetben vannak a vendéglátósok.

A szombathelyi vezetés a helyi vendéglátósokat azzal igyekszik támogatni, hogy:

  • egy új rendelettel ingyenessé fogják tenni a számukra a közterület-használati díjat egészen 2021 végéig,
  • illetve az újranyitás után marketingtevékenységgel bíztatnák a szombathelyieket arra, hogy a városban fogyasztva támogassák ezt a szektort és a helyi kis- és középvállalkozókat.

Olyan dologra lett figyelmes, amit az egész országban tiltanak, a képviselők mégis megtehetik

„Számomra is furcsa, amikor a Képviselői Irodaházban vagyok, és látom, hogy működik az üzemi étterem, és az ország minden tájáról érkező képviselők le tudnak ülni az asztalhoz és úgy tudnak étkezni, akkor ezt miért nem lehet megcsinálni máshelyen. Nem tőlük sajnálom, meg nem az üzemi konyháktól, de azt gondolom, hogy lehetne olyan szabályokat hozni, hogy legalább életben tartsuk ezt a szektort”

– mondta a polgármester. Nemény leszögezte, hogy a hatályos szabályokat be kell tartani, akkor is, ha érti, miért igyekeznek sokan elérni azt, hogy a törvényhozók változtassanak a jelenlegi szabályokon.

Amíg a Képviselői Irodaházban teltház van, addig az éppen éhen halni készülő vendéglátósoktól elvesznek mindent és nem adnak segítséget. Sőt, egyre szigorítják a büntetési tételeket arra az esetre, ha valaki a járványügyi szabályokat megszegve mégis az újranyitás mellett döntene.

fecsego.eu/ellenszél.hu

Leave a Reply 141 megnézve, 1 alkalommal mai nap |